Tip dana: Inter – Atalanta: Može li gost do iznenađenja na “Đuzepe Meaci”?

Ovog vikenda su na programu mečevi 19. kola italijanske Serije A, a jedan od najinteresantnijih susreta se igra na “Đuzepe Meaci” gde će fudbaleri Intera dočekati Atalantu.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Inter: Mogu li “neroazuri” do “Skudeta”?

Uprava Intera je ovog leta napravila mnogo konkretnih poteza kako bi se njihov tim konačno ozbiljno umešao u trku za naslov prvaka, i to je do sada dalo rezultate, po svemu sudeći. Naime, na mesto trenera je postavljen Antonio Konte koji je preporodio “neroazure”, a sasvim sigurno je najbolji pokazatelj za to i trenutno prvo mesto na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Juventus, od koga je između ostalog Inter i doživeo jedini poraz ove sezone.
Pored dolaska Kontea, u klub je stigao i Dijego Godin koji godinama unazad važi za jednog od najboljih štopera na svetu, ali je isto tako klub napustio Mauro Ikardi, koji je prešao u PSŽ. Ipak, Antonio Konte je insistirao na dovođenju Romela Lukakua koji je u potpunosti opravdao očekivanja italijanskog stručnjaka, i za sada sa Lautarom Martinezom čini udarnu iglu “neroazura”.
U prošlom kolu su fudbaleri Intera na gostovanju kod Napolija odigrali jedan fantastičan meč u kom su slavili sa 1:3, i to potpuno zasluženo, pošto su dominirali od prvog do poslednjeg minuta. Pre toga su izabranici Antonija Kontea slavili na svom terenu protiv Đenove kada je bilo više nego ubedljivih 4:0.
Ono što je svakako jedina mrlja kada su u pitanju partije milanskog giganta ove sezone je svakako eliminacija iz Lige šampiona, iako je plasman u nokaut fazu bio jedan od primarnih ciljeva za ovu godinu.

Atalanta: Može li ekipa iz Bergama do novog trijumfa?

Kada se sve sabere i oduzme, slobodno možemo konstatovati da Atalanta ne pruža toliko dobre partije ove sezone kao što je to bio slučaj prethodne kada su bez većih problema stigli do četvrtog mesta i plasmana u Ligu šampiona, što je za ekipu koju sa klupe predvodi Đanpjero Gasperini istorijski uspeh. Ipak, nisu stvari toliko loše ni u ovom šampionatu, pošto kako vreme prolazi ekipa iz Bergama pruža sve bolje partije, a svakako najboljji pokazatelj za to je i trenutno peto mesto na tabeli italijanske Serije A, uz samo bod zaostatka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu. Nema sumnje da je to četvrto mesto ponovo primarni cilj Atalante kada je ova sezona u pitanju, pošto je to poslednja pozicija koja na kraju sezone donosi direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Ono što svakako treba napomenuti kada su u pitanju izabranici Đanpjera Gasperinija je podatak da je Atalanta u svojoj premijernoj sezoni u Ligi šampiona uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu ovog takmičenja, što je zaista ogroman uspeh.
Kada je Serija A u pitanju, u prošlom kolu je Atalanta u Bergamu odigrala jedan od najboljih mečeva ove sezone, pošto su bez problema savladali Parmu sa 5:0. Pre toga su izabranici Đanpjera Gasperinija odigrali još jedan fenomenalan meč na svom terenu i to protiv Milana, kada su slavili takođe sa 5:0, i na taj način pokazali da su loše partije sa početka šampionata prošlost.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl, pošto su ovo dve ekipe koje su uz Lacio i Juventus možda i najviše pokazali ove sezone. Inter želi konačno da dođe do “Skudeta” ali to sasvim sigurno neće biti nimalo lak zadatak. Sa druge strane, Atalanta želi da ponovi prošlogodišnji uspeh i plasira se u Ligu šampiona, a trenutno su na pravom putu pošto imaju samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu. Zaista je teško prognozirati konačan ishod na ovom meču, ali, ono što je sigurno je da nas očekuje jedan meč sa velikim brojem golova. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63. Takođe, mišljenja smo i da će obe ekipe postići makar po jedan gol na ovom susretu, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate i sa igrom GG4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.