Tip dana: Šefild – Vest Hem: Mogu li “čekićari” do bodova na teškom gostovanju?

Ovog vikenda su na programu mečevi 22. kola engleske Premijer lige, a za vas smo ovog puta pripremili meč između Šefilda i Vest Hema.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Šefild: Partije iznad očekivanja!

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da svi navijači Šefilda imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihove ekipe, koja zaista do sada pruža više od očekivanog. Naime, u ovom trenutku se ova ekipa nalazi na odličnom devetom mestu na tabeli engleske Premijer lige, a do sada su sakupili 29 bodova, što je za samo dva manje od trenutno petoplasirane ekipe na tabeli, a poznato je da to peto mesto na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
Ipak, nema sumnje da je i pored fenomenalnih partija Šefilda glavni cilj ove ekipe opstanak u društvu najboljih, a nema sumnje da su na pravom putu da to i ostvare. U poslednje vreme Šefild pruža nešto slabije partije, pa su tako na tri poslednja meča doživeli jedan remi, uz dva uzastopna poraza. Prvo je ova ekipa remizirala na svom terenu protiv Votforda u meču koji je završen rezultatom 1:1. Nakon toga je Šefild doživeo dva vezana poraza, ali se mora reći da su protivnici u tim duelima bili i dve najkvalitetnije ekipe u Engleskoj. Prvo je Mančester Siti slavio na svom terenu sa 2:0 protiv ove ekipe, da bi odmah nakon toga Šefild doživeo poraz istim rezltatom i od Liverpula u prošlom kolu, iako su u tom susretu pružili solidan otpor šampionu Evrope.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada je Šefild odigrao deset mečeva u kojima su ostvarili četiri pobede, dva remija i čak četiri poraza.

Vest Hem: Da li je vreme za bolje partije ove ekipe?

Nema sumnje da smo od fudbalera Vest Hema očekivali daleko više ove sezone, ali je nažalost u ovom trenutku situacija takva da se ekipa iz Londona nalazi tek na 16. mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na ekipu koja će naredne sezone igrati u Čempionšipu.
Uprava Vest Hema je prošlog leta ponovo napravila veliki posao u prelaznom roku pošto su uspeli da sačuvaju okosnicu tima, ali i da dovedu nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera, ali su dobre partije ove ekipe nažalost izostale. Cenu loših rezultata je platio Manuel Pelegrini koji je dobio otkaz i to posle dva poraza Vest Hema u samo 48 sati.
Za novog menadžera ekipe iz Londona je imenovan Dejvid Mojes koji je i ranije sedeo na klupi “čekićara”.
Da je jedan od potencijalnih problema bio i bivši trener Pelegrini pokazala je partija Vest Hema u prošlom kolu, i to na debiju Mojesa, kada su odigrali verovatno i svoju najbolju partiju ove sezone, pošto su na svom terenu deklasirali ekipu Bornmuta sa 4:0. Dvostruki strelac bio je Mark Nobl, golovima u 17. minutu i 35. minutu iz penala. Golove su postigli još Sebastijan Ale u 25. i Felipe Anderson u 66. minutu. Bila je to prva pobeda za Vest Hem nakon dva vezana poraza, zbog kojih je i otpušten Manuel Pelegrini.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, Vest Hem je do sada odigrao deset mečeva van svog terena u kojima su ostvarili tri pobede, tri remija, ali i četiri poraza.

Naš predlog

Šefild pruža sjajne partije ove sezone, ali je utisak da u poslednje vreme ova ekipa igra nešto slabije nego što smo to navikli. Sa druge strane, u goste im dolazi Vest Hem koji ne blista ove sezone, ali je evidentno da pružaju nešto bolje partije od kako je na klupu ovog tima seo Dejvid Mojes. Zbog svega toga smo mišljenja da gostujuća ekipa neće doživeeti poraz na ovom meču pa vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.84. Ne treba zanemariti ni generalno odlične partije Šefilda ove sezone, pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91. Za kraj, mišljenja smo da će ovo biti jedan susret sa velikim brojem golova, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.