Tip dana košarka: Crvena zvezda vs Alba, crveno beli imaju imperativ pobede na ovom susretu.

Crvena zvezda

Crvena zvezda i Alba igraju drugi međusobni duel ove sezone. Na prvom je slavila Alba i to poprilično ubedljivo. Crveno beli su bili oslabljeni na tom meču, ali sada pred svojim navijačima žele”osvetu”. U ovoj duploj nedelji Evrolige, Alba je slavila u gostima protiv Olimpijakosa, dok je Crvena zvezda poražena na svom parketu od Žalgirisa. Jako bitan meč za crveno bele, koji će imati imperativ pobede na ovom susretu, ukoliko žele do pozicije koja vodi u doigravanje. Utakmica je na programu od 19h.

Crvena zvezda: Neočekivan poraz od Žalgirisa i kadrovski problemi muče Dragana Šakotu.

Crveno beli su povratnici u Evroligu ove sezone i sa samom tom činjenicom su se vodili kada su sklapali tim za novu sezonu. Milan Tomić nije više na mestu prvog trenera, zamenio ga je Šakota. Gotovo na svakoj poziciji Zvezda je dovela novog košarkaša i tako osvežila svoj sastav i dobrim izborom učinila ovaj tim znatno kvalitetnijim. Na poziciji razigravača došao je Lorenco Braun koji je dugo čekao NBA ugovor, ali se ipak preselio u Evroligu. Na poziciji beka šutera u tim se vratio Čarls Dženkins, dok su možda i najveća pojačanja stigla na visokim pozicijama. Džejms Gist, povratnik u ABA ligu, nekada igrač Partizana, sada Crvene zvezde. Uz nekoliko domaćih igrača: Lazić, Davidovac, Dobrić, Čović, ovaj tim ima dubinu, dugačku klupu i spremno dočekuju novu sezonu. U tim su došli Panter i Štimac i od njih se mnogo očekuje na oba kraja parketa. Bili Beron će i dalje biti najveća pretnja u šutu za tri poena i neko oko koga se gradi napad crveno belih. Poraz od Žalgirisa pokvario je sjajnu seriju crveno belih, ali ovaj meč protiv Albe može doneti povratak na staze uspeha.

Alba: Atipičan stil košarke koji gradi nemački tim, sa velikim brojem šuteva za tri poena.

Alba iz Berilina je ponovo u Evroligi. Posle sjajne sezone iza nas, izabranici Aita Renesensa će ove sezone igrati sa najboljim klubovima u Evropi. Nije se mnogo menjao roster u odnosu na prošlu godinu, jer kao što smo rekli, igra je bila odlična i malo je falilo da Evrokup trofje pripadne njima. Luk Sikma je i ove sezone glavni igrač Albe i mnogo toga će zavisiti od njegove forme. Martin Hermanson i Pejton Siva će ponovo biti udarni tandem kada su plejmejkeri u pitanju, a tu će im sada pomagati i Malik Mejson koji je sa univerziteta direktno došao u ovaj tim. Markus Erikson je pojačao krilne pozicije i biće jedan od najvećih pretnji u šutu za tri poena. Lendi Noko na poziciji petice ima ove sezone šansu da pokaže koliko je napredovao i od njega se mnogo dobrih stvari očekuje.

Naš predlog:

Alba je tim koji ume da iznenadi ušli su u Evroligu kao projekat za budućnost, međutim sve će biti na strani Zvezde, istrorija, publika i slobodno možemo reći i kvalitet. Ako ova dva poslednja segmenta budu na nivou, Zvezda će gotovo sigurno zabeležiti pobedu. Međutim nikad se ne zna! Kladi se sa minimum 300 RSD (Pravi Novac – Singl – Pre početka meča ili Uživo – Kvota >=1.30) i u slučaju da Crvena Zvezda izgubi vraćamo ti novac do uluženih 3000 RSD. Povraćaj se vrši u Freebet-u. Mi biramo predlog: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-4.5) i Circuscasino daje kvotu 1.75 za taj hendikep. Očekujemo pobedu Crvene zvezde koja je kvalitetnija ekipa i igra u svojoj dvorani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.