Tip dana: Sporting – Benfika: Ko je gazda u Lisabonu?

Ovog vikenda su na programu mečevi 17. kola portugalske Primeire, a za vas smo ovog puta izdvojili veliki derbi Lisabona u kom će fudbaleri Sportinga na svom terenu dočekati Benfiku.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 22 časa i 15 minuta.

Sporting: Očekivali smo dosta više!

Uprava Sportinga iz sezone u sezonu obećava kako će svim silama napasti titulu šampiona Portugala, ali već sada slobodno možemo govoriti da od toga nažalost ni ove sezone neće biti ništa.
Naime, ekipa iz Lisabona se u ovom trenutku nalazi tek na četvrtom mestu na tabeli i u ovom trenutku ima čak šesnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Benfiku, sa kojom se između ostalog i sastaju u ovom kolu i nema sumnje da će to biti pravi spektakl, kao što je uostalom i uvek slučaj kada se sastaju ljuti rivali iz Lisabona.
Do sada je Sporting odigrao šesnaest mečeva a u tom periodu su ostvarili devet pobeda, samo dva remija i pet poraza, što je previše za ekipu koja je pre početka šampionata imala šampionske ambicije.
Na poslednjih pet mečeva ekipa iz Lisabona je ostvarila tri pobede i dva poraza. Savladane su ekipe Moreirensea, Santa Klare i Setubala, dok je Sporting poražen od Žil Visentea, ali i od Porta u jednom sjajnom meču koji je odigran pre dva kola.
U prošlom kolu je Sporting odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Setubala u kom su slavili sa 1:3.
Kada su u pitanju međusobni mečevi Sportinga i Benfike kada je Sporting domaćin situacija je takva da su fudbaleri Sportinga na sedam poslednjih mečeva ne znaju za pobedu nad Benfikom. Ipak, poslednji meč su ove dve ekipe odigrali u Kupu, a zanimljivo je da je tada Sporting pobedio i to rezultatom 1:0.

Benfika: Stvari idu po planu!

Prethodna sezona donela je Benfiki trostruki benefit. Osvojena je titula, iako je u jednom trenutku delovalo da Benfika nije sposobna da prati Porto. Uz to, novi trener, prvobitno postavljen kao privremeno rešenje, gurnuo je u vatru nekoliko talentovanih igrača koje je prethodno trenirao u drugom timu i većina njih iskoristila je šansu i afirmisala se na velikoj sceni. Posebno je bljesnuo Žoao Feliks, što je sposobni predsednik Luiš Felipe Viera iskoristio i prodao ga Atletiku iz Madrida za 126 miliona evra. Inače, treba napomenuti da je to treći najveći transfer svih vremena.
Kada je u pitanju ova sezona, nema sumnje da svi navijači ove ekipe mogu da budu i više nego zadovoljni. Naime, posle šesnaest odigranih kola, fudbaleri Benfike se nalaze na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Porto.
Ono što svakako treba napomenuti je da je ekipa iz Lisabona do sada ostvarila čak petnaest pobeda i samo jedan poraz i to u trećem kolu kada su na svom terenu poraženi od Porta. Taj meč je završen rezultatom 0:2, a nema sumnje da će Porto i ove godine biti najozbiljniji rival ekipi iz Lisabona u borbi za titulu.
Takođe, treba istaći podatak da je Benfika do sada primila samo šest golova što dovoljno govori koliko dobro ova ekipa zapravo igra ove sezone.
U prošlom kolu je ova ekipa uz dosta muke slavila na svom terenu protiv Aveša, a pobedonosni gol je postigao Almejida u 89. minutu.

Naš predlog

Benfika ima dosta dobar skor sa Sportingom i veoma retko gube od ove ekipe. Zbog svega toga im dajemo prednost u ovom velikom derbiju i toplo vam preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.07. Ne treba na ovakvim mečevima očekivati previše golova, ali je sigurno da će ih svakako biti, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 2-3 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa dosta dobrom kvotom 1.94. Za kraj, hrabro vam preporučujemo da probate sa kombinacijom ovih igara i da odigrate 2&2-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 4.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.