Tip dana: Atalanta – SPAL: Gosti traže izlaz iz krize, ali Atalanta melje sve pred sobom!

Poslednji meč 20. kola italijanske Serije A nam donosi duel između Atalante i SPAL-a. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Sezona iz snova!

Nema sumnje da fudbaleri Atalante za sada imaju sezonu iz snova. Ne treba pominjati da je ova ekipa prošle godine došla do istorijskog plasmana u Ligu šampiona, Međutim, iako su svi mislili da će se ova ekipa samo zadovoljiti sa učešćem u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, izabranici Đanpjera Gasperinija su u nimalo lakoj grupi uspeli da dođu do drugog mesta i do plasmana u nokaut fazu, što zaista samo po sebi predstavlja ogroman uspeh.
Ništa lošije ekipa iz Bergama ne izgleda ni u Seriji A gde se posle devetnaest odigranih kola nalaze na sjajnom petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, ali eventualnom pobedom u ovom susretu bi mogli da se vrate na poziciju koja vodi u Ligu šampiona, što je svakako primarni cilj za ovaj šampionat.
U prošlom kolu su izabranici Đanpjera Gasperinija odigrali jedan izuzetno dobar meč na gostovanju kod Intera u kom su uspeli da osvoje bod, ali je utisak da su mogli da dođu i do sva tri, pošto je Murijel u finišu tog susreta promašio jedanaesterac. Pre toga je Atalanta vezala dve sjajne pobede i to prvo protiv Milana kada je bilo 5:0, a onda su istim rezultatom slavili i protiv Parme, čime su pokazali da se na njih i ove sezone mora ozbiljno računati.

SPAL: Može li ova ekipa do opstanka?

Kako sada stvari stoje, fudbaleri SPAL-a su najozbiljniji kandidati da na kraju sezone napuste najkvalitetniji rang italijanskog fudbala. Naime, ova ekipa ima velikih problema ove sezone, a to svakako pokazuje i tabela Serije A, pošto se SPAL u ovom trenutku nažalost nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo dvanaest osvojenih bodova, što je zaista premalo ukoliko ova ekipa želi da i naredne sezone igra u Seriji A.
Na poslednjih pet susreta SPAL ima čak četiri poraza i samo jednu pobedu. Generalno, SPAL i ne igra toliko loše na svom terenu gde su do sada ostvarili dve pobede, dva remija i čak pet poraza, za razliku od mečeva na strani gde su do sada ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i ogromnih deset poraza. Ono što je posebno zanimljivo je podatak da su fudbaleri SPAL-a slavili na gostovanju kod Torina koji inače važi za jednu ekipu koja pruža fantastične partije na svom terenu.
U prošlom kolu je ova ekipa dugo odolevala napadima Fiorentine na “Artemio Frankiju” ali su na kraju ipak poklekli i zabeležili deseti poraz van svog terena. Pre toga je SPAL razočarao sve svoje navijače pošto su na svom terenu doživeli poraz od Verone koja je prošle sezone ušla u Seriju A.
Kada su u pitanju međusobni susreti sa Atalantom, treba napomenuti da je ekipa iz Bergama slavila u poslednja dva međusobna okršaja, dok je SPAL na tri susreta pre toga bio bez poraza od ekipe iz Bergama.

Naš predlog

Mišljenja smo da je Atalanta veliki favorit u ovom susretu, i da će to sasvim sigurno opravdati i na terenu. Ipak, savetujemo vam da igrate na golove pošto ih ima previše u mečevima koje Atalanta igra na svom terenu. Primera radi, na poslednja dva susreta u Bergamu Atalanta je postigla ukupno deset golova! Iz tog razloga vam savetujemo da ovde probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92. SPAL nema razloga za defanzivu na ovom susretu i sigurno je da će učiniti sve da postignu makar jedan gol na ovom susretu, pa vam zato predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98. Za kraj, mišljenja smo da će domaćin postići makar tri gola na ovom susretu, pa vam zato predlažemo da probate sa igrom D3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.