Tip dana: Čelsi – Arsenal: Obračun na “Stamford Bridžu”!

Najzanimljiviji meč 24. kola engleske Premijer lige se igra na “Stamford Bridžu” gde će fudbaleri Čelsija na svom terenu ugostiti Arsenal. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Čelsi: Promenljive partije “plavaca”!

Ako smo na nešto navikli kada su fudbaleri Čelsija u pitanju ove sezone onda su to svakako nepredvidive partije ove ekipe. I zaista, “plavci” sasvim sigurno svakog mogu da pobede, ali vrlo verovatno i od svakog da izgube u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala. Kada na taj način posmatramo sve, onda je sasvim sigurno da svi navijači ove ekipe mogu da budu prezadovoljni sa trenutnom tabelom pošto ona pokazuje da se ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona što je svakako primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Na poslednjih pet susreta “plavci” iz Londona igraju promenljivo pa su u tom periodu ostvarili dve pobede, dva poraza i jedan remi. U prošlom kolu je Čelsi na gostovanju kod Njukasla doživeo poraz i to pošto su primili gol u poslednjim trenucima utakmice, iako su većim delom tog susreta dominirali i stvarali prilike, koje nažalost nisu iskoristili. Pre toga su izabranici Frenka Lamparda ostvarili veoma važnu pobedu na svom terenu protiv Barnlija, a taj meč je završen rezultatom 3:0. Ono što je takođe dosta bitno je da ekipa iz Londona u ovom trenutku ima čak pet bodova viška u odnosu na petoplasirani Mančester Junajted pa je sigurno da imaju lepu priliku da obezbede plasman u Ligu šampiona i nekoliko kola pre kraja šampionata pošto Junajted ne briljira toliko ove sezone.

Arsenal: Arteta je malo prodrmao “tobdžije”!

Sigurno je da ovo nije onakva sezona kakvu su svi navijači Arsenala očekivali od njihovih ljubimaca. Naime, “tobdžije” se u ovom trenutku nalaze tek na desetom mestu na tabeli sa 29 osvojenih bodova, što je za čak pet bodova manje od petoplasiranog Mančester Junajteda, a to pominjemo iz razloga zato što je to mesto velika želja upravo Arsenala, pošto na kraju šampionata ono donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Arteta je nedavno postao novi menadžer Arsenala i sigurno je da je za kratko vreme uspeo malo da razdrma fudbalere ove ekipe, ali još uvek to nije to. Naime, ekipa iz Londona je prvo slavila na svom terenu protiv Mančestera u verovatno i najboljem meču ove ekipe u ovoj sezoni kada je bilo 2:0. Ipak, nakon toga su izabranici Mikela Artete doživeli dva vezana remija i to prvo na gostovanju kod Kristal Palasa a potom i na svom terenu, i to u prošlom kolu sa Šefildom. Zanimljivo je da je celim tokom tog meča ekipa iz Londona napadala i stvarala prilike, ali su na kraju gosti ipak iskoristili jednu nepažnju Arsenalove odbrane i došli do zlata vrednih bodova u borbi za plasman u Ligu Evrope.
Ono što svakako nije dobro u Arsenalovoj igri ove godine su svakako te partije van svog terena, pošto “tobdžije” kao gosti imaju samo dva trijumfa, uz čak šest nerešenih susreta i tri poraza. Ipak, zanimljivo je da izabranici Mikela Artete na pet poslednjih mečeva van svog terena ne znaju za poraz, a u tom periodu su čak četiri puta remizirali uz jedan trijumf i to na gostovanju kod Vest Hema kada je bilo 1:3.

Naš predlog

I jedni i drugi igraju nepredvidivo ove sezone, a ono što je veoma zanimljivo kada je Čelsi u pitanju su partije na domaćem terenu gde izabranici Frenka Lamparda za sada imaju pet trijumfa, dva remija i čak četiri poraza, što je zaista previše za ekipu koja želi da dođe do plasmana u Ligu šampiona. Što se tiče Arsenala, evidentno je da ova ekipa pruža dosta bolje partije od kako je Arteta preuzeo klub, ali još uvek to nije onako kako bi svi navijači ove ekipe voleli. Zbog svega toga dajemo prednost Čelsiju u ovom susretu i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80. Ove dve ekipe uglavnom igraju međusobne mečeve sa dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64. Za kraj, mišljenja smo da će golova biti sa obe strane zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.