Tip dana košarka: Darussafaka vs Partizan, crno beli u gradu koji im je doneo najveći uspeh u istoriji.

Partizan
head coach Andrea Trinchieri Ognjen Jaramaz KLS Liga, Kosarkaska Liga Srbije, Partizan - FMP, Belgrade, Serbia on Jun 3. 2019. 3.6.2019. polufinale (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Crno beli gostuju Darušafaki u Istanbulu, u gradu u kojem su davne 1992. godine postali šampioni Evrope. Sada su okolnosti nešto drugačije, igraju Evrokup, ali sa velikim uspehom. Darušafaka je nezgodan rival i biće ovo okršaj koji može doneti odgovore na mnoga pitanja kada je Partizan u pitanju. Trofejni klub iz Beograda bi se pobedom znatno približio prolasku u narednu fazu Evrokupa. Posle pobede nad Virtusom, ovo je utakmica koja može odlučiti mnogo toga. Partizan ima malih problema kada je zdravstveni bilten u pitanju, ali spremni dočekuju ovo gostovanje. Utakmica je na programu od 18:15h.

Darussafaka: Snažna odbrana i veliki broj fizički dominantnih igrača.

Turska ekipa je ove godine malo promešala karte, kada je roster u pitanju. Pojačali su se na svim pozicijama kvalitetnim stranim igračima. Možda i najbolje pojačanje za ovaj sastav je Doron Lamb koji se posle epizode u razvojnoj ligi i letnjoj ligi, vratio u Evrokup. Bez sumnje će imati jako veliku ulogu u ovom timu, možda i najveću, jer se radi o izuzetno dobrom napadaču. Džerod Džouns je pojačao reket, a radi se o dobrom košarkašu koji može podjednako opasan da bude i iz reketa, ali i spolja. Dobar šut ima i to je pokazao prošle sezone u Monaku. Tu je i nekoliko turskih košarkaša koji će i ove sezone imati dobru ulogu i bitne role. U tim je stigao i Sinan Guler, koji će samim svojim prisustvom značiti mnogo svim igračima. Dačka igra promenljivo ove sezone, vezali su nekoliko jako bitnih pobeda, ali su i gubili od timova od kojih su na papiru bili znatno snažniji.

Partizan: Da li će Trinkijerijevi igrači nastaviti ovaj uspešan niz pobeda i u Istanbulu?

Trinkijeri je ove sezone zaista skockao tim po svojoj meri. Italijan je došao u tim na pola prošle sezone i morao je da radi sa sastavom koji mu je ostavio prethodnik. Ova sezona je drugačija. Doveo je nekoliko igrača koji po svojim karakteristikama odgovaraju tipovima košarkaša koje Trinkijeri preferira. U prvom delu sezone ekipa je imala mnogo gostovanja, ali su rezultati na bili na visokom nivou. Ovaj deo godine je doneo crno belima mnogo više utakmica na svom parketu i znali su to da iskoriste. Kori Volden konačno je počeo da igra i da donosi ono što se od njega očekuje, a Nemanja Gordić je pun pogodak kada je pozicija plejmejkera u pitanju. Mozli i Tomas su do sada opravdali poverenje Trinkijerija, što se ne može reći za Parahovskog koji je napustio tim posle bledih izdanja i male minutaže. Partizan igra za sada odlično u oba smera i ukoliko ovako nastave, ističu kandidaturu za sve trofeje u sezoni. Redži Reding se pokazao kao odlično pojačanje za kratak period koliko je u timu i ostaje nam samo da vidimo koliko dugo crno beli mogu da igraju u ovakvom ritmu. Novica Veličković je i ove sezone lider na parketu i van njega. Pobeda nad Virtusom je verovatno bila i najbolja utakmica Partizana do sada u sezoni. Bekovi su sjajno šutirali i odbrana je odlično funkcionisala. Vezali su potom pobede na Cedevita Olimpijom i Trentom, dok je za vikend ubedljivo savladan i FMP. Makadu je doveden iz Bešiktaša na poziciju petice i polako se uigrava sa timom.

Naš predlog:

Parni valjak je prosto samleo svoja prva dva protivnika u TOP 16 fazi. Pobeda u Turskoj protiv nezgodne Darussafake bi im širom otvorila vrata 1/4 finala ovog prestižnog Evropskog takmičenja. Kladi se sa minimum 200 RSD (Pravi Novac – Singl – Pre početka meča ili Uživo – Kvota >=1.40) i po završetku meča dobićeš FREEBET u iznosu od 500 RSD. Mogu li puleni Andreje Trinkijerija do novog brejka? Sve je moguće! Mi biramo predlog: gost pobednik meča sa hendikepom (-2.5) i Circuscasino daje kvotu 1.93 za taj hendikep. Očekujemo da će Partizan slaviti sa minimum tri poena prednosti. Crno beli su kvalitetniji tim i smatramo da će to i pokazati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.