Tip dana: Juventus – Roma: Ko će u polufinale italijanskog Kupa?

U sredu je na programu drugi meč četvrtfinala italijanskog Kupa u kom će snage odmeriti Juventus i Roma. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Cilj je “tripleta”!

Fudbaleri Juventusa igraju ove sezone nešto slabije nego što je to slučaj biou nekoliko prethodnih, ali i pored toga mogu da se pohvale sa odličnim rezultatima do sada. Naime, “stara dama” se nalazi na prvom mestu na tabeli italijanske Serije A uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Inter koji je dosta dugo držao prvo mesto na tabeli.
Što se tiče Lige šampiona, stvari idu po planu pošto su izabranici Maurisija Sarija bez većih problema uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg klupskog evropskog takmičenja, što je svakako primarni cilj za ovu sezonu.
Možda i jedina mrlja za sada je izgubljeno finale Superkupa Italije od Lacija kada je ruku na srce ekipa iz Rima bila bolja.
U prošlom kolu su “bjankoneri” na svom terenu uz dosta muke slavili protiv Parme sa 2:1, ali se mora priznati da nisu briljirali na tom susretu. Ipak, ne treba zaboraviti ni da Parma igra fantastično ove sezone, a da posebno dobro igraju van svog terena. Ono što je svakako najbitnije u ovom trenutku je da se bodovna razlika u odnosu na Inter povećava, a sigurno je da izabranici Maurisija Sarija neće biti ni bez ambicija u italijanskom Kupu pošto su iz uprave kluba iz Torina najavili napad na “tripletu”. U prošlom kolu ovog takmičenja, Juve je na svom terenu bez većih problema deklasirao Udineze sa 4:0.

Roma: Koliko može “vučica” ove sezone?

Roma je ovog leta značajno zaokrenula svoju filozofiju. Naime, nije bilo skupih pojačanja, ekipa je podmlađena, a za trenera prvog tima je postavljen Paulo Fonseka. Utisak je da su pred početak šampionata očekivanja javnosti, ali i svih navijača bila nikad manja, ali kako vreme prolazi deluje da su se dobrano prevarili.
Naime, posle 20. odigranog kola fudbaleri Rome se nalaze na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što svakako i jeste primarni cilj za ovu sezonu, pošto je “vučica” ove godine posle baš dosta vremena propustila nastup u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Ruku na srce, izabranici Paula Fonseke su uspeli da se plasiraju u šesnaestinu finala Liga Evrope, i sigurno je da će Rimljani i u ovom takmičenju imati velike ambicije, pošto je poznato da pobednik tog takmičenja naredne sezone ide direktno u Ligu šampiona.
U prošlom kolu Serije A Rimljani su odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Đenove kojoj zaista gori pod nogama u kom su slavili sa 1:3 što im je bila i već šesta pobeda na gostovanjima gde su do sada doživeli samo jedan poraz i to na gostovanju kod Parme kada je bilo 2:0.
Ipak, ne treba zaboraviti da su fudbaleri “vučice” pre toga imali velikih problema, pošto su prvo na svom terenu doživeli neočekivani poraz od Torina kada je bilo 0:2, da bi nakon toga na “Olimpiku” doživeli poraz i od Juventusa, u jednom meču u kom su u najmanju ruku bili ravnopravni rival na terenu.

Naš predlog

Deluje da će se Roma više fokusirati na prvenstvo i na Ligu Evrope, dok su iz Torina najavili da će ove sezone napasti “tripletu”. Najviše zbog toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57. Po pravilu nam mečevi između ove dve ekipe uglavnom donosi veliki broj golova, i mišljenja smo da će to slučaj biti i sada zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.