Tip dana: Torino – Atalanta: Gosti žele iskupljenje, ali ni “bikovi” nisu nimalo naivna ekipa!

Ovog vikenda su na programu mečevi 21. kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Torinu, gde će istoimena ekipa dočekati Atalantu. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Torino: Može li ova ekipa do Liga Evrope?

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da fudbaleri Torina pružaju izuzetno dobre partije ove sezone, ali je veliko pitanje i dalje da li će na kraju ispuniti svoj primarni cilj kada je ovaj šampionat u pitanju, a to je svakako plasman u Ligu Evrope.
Naime, “bikovi” se u ovom trenutku nalaze na devetom mestu na tabeli sa 27 osvojenih bodova, što je za četiri boda manje od trenutno šestoplasiranog Milana, a ponato je da je to šesto mesto poslednje koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu Evrope.
Odlično su izabranici Valtera Macarija odigrali gotovo sve mečeve posle praznike. Prvo su mimo svih očekivanja slavili na gostovanju kod Rome kada je bilo 0:2, a nema sumnje da je to bila jedna od najboljih partija “bikova” ove sezone. Nakon toga je Torino na svom terenu bez većih problema savladao Bolonju sa 1:0, ali je utisak da su sve ono dobro što su napravili u prethodna dva kola prosuli u prošlom kada su na gostovanju kod Sasuola doživeli poraz 2:1. Ipak, to nije čudo obzirom da ekipa iz Ređo Emilije igra fantastično na svom terenu i zaista retko gube.
Kada su u pitanju mečevi koje je Torino ove sezone odigrao na svom terenu dolazimo do zaključka da su “bikovi” na deset odigranih mečeva zabeležili četiri pobede, dva remija i čak četiri poraza, što je previše za ekipu koja na kraju sezone želi da dođe do plasmana u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.

Atalanta: Primarni cilj je već ostvaren!

Izabranici Đanpjera Gasperinija su igrali fenomenalno prošle sezone i to im je donelo plasman u Ligu šampiona što je zaista bio istorijski uspeh. Ipak, ovoga puta je Atalanta otišla i korak dalje, pa su uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, čime slobodno možemo reći da su ispunili svoj primarni cilj kada je ovaj šampionat u pitanju.
Nije najbolje ekipa iz Bergama startovala u Ligi šampiona, ali su u finišu grupne faze odigrali najbolje što mogu i u direktnom duelu sa Šahtjorom odlučili drugog putnika iz ove grupe u šesnaest najboljih evropskih ekipa, uz Mančester Siti.
Kada je Serija A u pitanju, situacija u ovom trenutku nije baš najbolja pošto se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Romu, koju ruku na srce u ovom kolu očekuje težak meč sa Lacijom. U prošlom kolu je Atalanta mimo svih očekivanja doživela poraz na svom terenu od SPAL-a, iako su na poluvremenu vodili sa 1:0. U nastavku meča je ekipa iz Ferare postigla dva brza gola i na iznenađenje svih slavila u ovom susretu. Pre toga je ekipa iz Bergama odigrala fantastičan meč na gostovanju kod Intera u kom su propustili da dođu do sva tri boda, pošto je Luis Muriel u finišu utakmice propustio da realizuje jedanaesterac.

Naš predlog

Torino ne igra ove sezone toliko dobro na svom terenu kao što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko sezona. Sa druge strane, Atalanta želi da se iskupi svojim navijačima za neočekivani poraz u prošlom kolu od SPAL-a na svom terenu, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da ovde probate sa 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Nema sumnje da nas očekuje i jedan meč sa dosta golova pošto na mečevima i jednih i drugih pada veliki broj golova, pa vam zbog svega toga predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62. Za kraj, mišljenja smo da će Atalanta postići makar dva gola na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.