Tip dana košarka: Denver vs Houston, derbi zapada i obračun dva kandidata za MVP sezone.

Denver

Od 21:30h u Koloradu se igra derbi zapada u kojem Nikola Jokič i njegov Denver dočekuje Džejmsa Hardena i njegove “rakete”. Ova dva tima bez izuzetka odigraju jako zanimljivu i intezivnu utakmicu na oba kraja parketa. Nije isključeno da ćemo ovaj duel gledati i u plejofu, jer su oba tima visoko kotirana i biće u doigravanju sasvim sigurno. Nikola Jokić od početka ove 2020. godine igra u odličnom ritmu i od njega očekujemo sve bolje partije kako vreme odmiče. Sa druge strane dinamični duo iz Teksasa, Harden – Vestbruk igra u promenljivoj formi i ekipa koja nametne svoj ritam će slaviti na ovom meču.

Denver: Nekoliko povreda igrača iz startne petorke, ali i dobar odgovor momaka sa klupe.

Denver ove sezone želi korak dalje. Sjajno su odigrali prošle godine i malo im je falilo da odu do finala zapada. Nisu mnogo menjali svoj tim za ovu takmičarsku godinu, jer dobre stvari ne treba menjati. Nikola Jokić će ponovo biti udarna igra ove franšize i neko ko će se sasvim sigurno boriti za MVP regularnog dela NBA lige. Pored njega takođe se mnogo očekuje od bekovskog tandema Marej – Heris. Kod Mareja se vidi da ima potencijal da postane elitni plejmejker i allstar igrač, ali velikih problema sa kontinuitetom dobrih igara. Heris je prošlu sezonu završio maestralno i od njega se očekuje da u tom ritmu i nastavi. Veliko pojačanje će biti oporavak Portera, kao i dolazak Džeremija Granta koji će biti dobro pojačanje u reketu i adekvatna izmena Jokiću i iskusnom Milsapu. Denver je ponovo u vrhu zapadne konferencije i igraju zaista sjajnu košarku do sada.

Houston: Ukoliko se kockice poklope, ovaj tim može da pobedi svakog rivala.

Ekipa „raketa“ i ove sezone napada titulu. Napravili su jedan jako dobar tim koji ima sve predispozicije da napadne prsten. Umesto Krisa Pola na mesto organizatora igre stigao je Rasel Vestbruk i ponovo će igrati sa Haredenom u Tandemu. Ono što je jako bitno za ovaj roster, jeste ostanak Klinta Kapele koji je najavio još bolju sezonu, nego što je to bila prošla. Erik Gordon je i dalje udarna igla sa klupe, dok će Ostin Rivers pokušati da sa klupe unese mirnoću na poziciju plejmejekera, kada Rasel odmara. Hjuston će sasvim sigurno igrati jednu napadačku košarku na veliki broj poseda i poena i često ćemo od njih gledati utakmice na kojima postižu preko 120 poena. Ono što bi trebala da bude glavna razlika je odbrana i ukoliko žele do titule moraće da se poboljšaju u tom segmentu. Harden u ovom delu sezone šutira jako loše za tri poena, ali dobre igre Rasela održavaju tim na površini. Gordon se mučio sa povredom, vratio se sada i biće “rakete” ponovo jako nezgodan rival svim ekipama u NBA ligi.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo igrati na poene, ali i konačan ishod. Po Meridianbet kladionici blagi favorit je Hjuston i za pobedu gostiju dobićete kvotu 1.87. Ipak, mi biramo nešto drugo. A to je: domaćin postiže ukupno poena više od 112.5 i Meridianbet daje kvot 1.77 za taj predlog. Očekujemo meč na zaista veliki broj poena, jer su obe ekipe napadački orijentisane i u stanju sa da postignu zaista veliki broj poena. Hjuston igra u jednom od najbržih ritmova u NBA ligi i ništa se po tom pitanju neće ni večeras promeniti. Smatramo da je ovo izgledan predlog!!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.