Tip dana košarka: Maccabi Tel Aviv vs Real Madrid, dva tima koja se bore za prednost domaćeg parketa u doigravanju!

Real Madrid

Dva tima koja imaju veliku tradiciju igranja u Evroligi, a samim tim i međusobnih duela. Može se slobodno reći da će ove dve ekipe igrati i u top8 fazi ovog takmičenja, jer su visoko poziconirane na tabeli i igraju zaista sjajnu košarku. Makabi je u jednom trenutku u sezoni bio verovatno i najbolji tim u Evroligi, ali su onda povrede uzele maha i malo im je forma opala. Sa druge strane, Real Madrid kao i svake sezone, ne ističe se po nekim spektakularnim pobedama, ali su uvek tu u vrhu i “prete” da stignu do nove titule. Ovaj novi meč u Tel-Avivu je na programu u standardnom terminu za utakmice Makabija, a to je 20:05h.

Maccabi Tel Aviv: Vilbekin je lider ovog tima i od njega će mnogo toga zavisiti i na ovom duelu.

„Ponos Izraela“ je i u ovu sezonu ušao sa puno entuzijazma. Sveropulos je od početka birao koga će da dovede u roster i nekoliko izuzetno zanimljivih imena je došlo u Tel Aviv. Kvinsi Ejsi je popunio mesto, koje je bilo upražnjeno odlaksom O’Brajanta, Nejt Volters je tu, kao i povratnik u tim Omri Kaspi. Pokušaće ove sezone Makabi da napravi korak više i da se plasira u top8 fazu Evrolige. Kvalitet svakako imaju, samo im je potreban kontinuitet u dobrim igrama, što nisu imali prošle sezone. Skoti Vlibekin i Elijah Brajant će biti udarne igre ovog sastava i od njih se očekuje najviše poena. Makabi mora da iskoristi „pakleni“ domaći parket i da na svom terenu ne dozvoli veliki broj brejkova. Ukoliko do starta sezone krenu onako kako treba, mogu biti jedan od favorita iz senke. To su i pokazali u većem delu sezone. Padali su redom svi u njihovoj dvorani, gde je po pravilu odlična atmosfera. Vilbekin igra možda i najbolju sezonu u karijeri i već u toku ove godine je produžio ugovor na još tri. To je dovoljan pokazatelj.

Real Madrid: Kompaktan roster sa igračima punim iskustva.

„Kraljevski klub“ je u novu sezonu ušao isto kao i u prethodnim sezonama. Mali broj promena i zadržavanje svih igrača koji su nešto doneli u igri Reala. Od pojačanja ističu se dva igrača, to su Nikolas Laprovitola i Džordan Miki. Laprovitola je prošle sezone bio MVP Endesa lige i pokazao je da ima ozbiljan kvalitet, dok je Miki u Himkiju bio jedan od najboljih igrača, a svakako i jedan od najboljih pojedinaca u celoj Evroligi. On je došao da zameni Gustava Ajona koji je napustio klub. Ljulj, Rendolf, Rudi i Kampaco će i ove sezone biti glavni pokretački motor ovog tima, dok je Pablo Laso očekivano produžio ugovor sa timom koji uspešno vodi. Od Reala se uvek očekuju najviši rezultati, jer imaju dobar budžet i mogućnost da dovedu najbolje igrače u svoj tim. Završni turnir je i ove sezone njihov primarni cilj. U tom smeru i igraju ovu sezonu. Povreda Rendolfa ih je malo poremetila, ali je Trej Tompkins iskočio u prvi plan i igra odličnu košarku.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati veliki broj predloga. Utakmica koja često ode na veliki broj poena, jer su obe ekipe napadački izuzetno talentovane. I prvi duel ovih rivala u godini je doneo zanimljiv i uzbudljiv meč koji je rešen na jednu loptu. Sa ovog susreta mi biramo sledeći predlog: gost pobednik meča uključujući i produžetke i Meridianbet daje kvotu 1.92 za taj tip. Očekujemo pobedu Reala iz jednog prostog razloga. Previše je povređenih igrača u timu Makabija i gosti moraju da iskoriste tu kratku rotaciju domaćina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.