Tip dana: Real Madrid – Atletiko Madrid: Spektakl na “Santjago Bernabeu”!

Ovog vikenda su na programu mečevi 22. kola španske La Lige, a ovoga puta smo za vas pripremili svakako najinteresantniji meč ovog kola, a ujedno i veliki gradski derbi u kom će Real Madrid na svom “Santjago Bernabeu” dočekati Aletiko Madrid. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 16 časova.

Real Madrid: Madriđani imaju najviše moguće ciljeve!

Prošla sezona je za Real Madrid bila sve samo ne uspešna. Naime, izabranici Zinedina Zidana su posle duže vremena sezonu završili bez osvojenog trofeja, što je svakako veliki neuspeh pošto su svi navijači ove ekipe navikli da njihovi ljubimci postižu vrhunske rezultate.
Ipak, u smiraj prošlog šampionata u klub je stigao Zinedin Zidan koji je za kratko vreme po svemu sudeći preporodio fudbalere ove ekipe.
Naime, u ovom trenutku se Madriđani nalaze na prvom mestu na tabeli španske La Lige i imaju tri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu. Izabranici Zinedina Zidana su vezali tri veoma važne pobede, iako protivnici u tim mečevima nisu bili nimalo naivni. Prvo su Madriđani slavili na teškom gostovanju kod Hetafea koji pruža fantastične partije ove sezone. Nakon toga je na “Santjago Bernabeu” gostovala odlična ekipa Sevilje, a izabranici Zinedina Zidana su slavili u tom susretu, i to uz dosta muke, a taj meč je završen rezulatom 2:1. U prošlom kolu je kraljevski klub slavio i na gostovanju kod Valjadolida, kada je bilo 0:1, i tako na pravi način iskoristili kiks Barselone koja je poražena od Valensije.
Što se tiče Lige šampiona, Madriđani su bez većih problema stigli do nokaut faze najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, i sigurno je da i u ovom takmičenju imaju visoke ciljeve, a poznato je koliko dobro Real igra pod vođstvom Zinedina Zidana u ovom takmičenju, koji je do sada osvojio tri Lige šampiona kao trener.
Što se tiče međusobnih susreta protiv Atletiko Madrida, u prošlom meču između ove dve ekipe na “Santjago Bernabeu” nije bilo golova, ali ni previše prilika, što ne znači da će tako biti i ovog puta.

Atletiko Madrid: Cilj je plasman u Ligu šampiona!

Godinama unazad smo navikli od “jorgandžija” da bez većih problema dolaze do plasmana u Ligu šampiona, i da su tokom cele sezone rame uz rame sa Realom i Barsom. Ipak, ove godine to nije slučaj, i kako sada stvari stoje Madriđani će imati dosta problema da dođu i do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje pošto se u ovom trenutki nalaze na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Hetafe koji pruža fantastične partije ove sezone.
Nisu na najbolji način izabranici “Čola” Simeonea startovali u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, ali su kako je prvenstvo teklo postepeno dizali svoju formu i došli u jednom trenutku čak i do trećeg mesta na tabeli, što i jeste realnost ove ekipe. Ipak, sve ono dobro što su u prethodnim mečevima napravili “jorgandžije” su prosule u samo dva kola. Naime, prvo su Madriđani doživeli poraz na gostovanju kod Eibara u jednom od najloših partija ove sezone. Taj meč je završen rezultatom 2:0, a Atletiko gotovo da nije ozbiljnije zapretio. Da stvari budu gore, Madriđani su u prošlom kolu mimo svih očekivanja na svom terenu odigrali meč bez golova protiv poslednjeplasirane ekipe Leganesa. Bio je to drugi meč zaredom na kom fudbaleri Atletika nisu postigli gol, a upravo efikasnost i jeste najveći problem ove ekipe. Do sada su fudbaleri madridske ekipe postigli samo 22 gola, što je otprilike i broj golova koji su dali i timovi koji se bore za opstanak, što dovoljno govori i slabim partijama “jorgandžija” u toku ovog šampiona.
Što se Lige šampiona tiče, Atletiko je bez većih problema stigao do osmine finala ovog takmičenja, ali im žreb nije bio naklonjen pošto će im rival za plasman u četvrtfinale biti prošlogodišnji osvajač – Liverpul.

Naš predlog

Na prvi pogled deluje da će ovo biti jedan izuzetno neizvestan susret pošto će snage odmeriti dve izuzetno kvalietne ekipe. Ipak, ako uzmemo u obzir sve ono što su fudbaleri Reala prikazali u dosadašnjem toku sezone dolazimo do zaključka da su izabranici Zinedina Zidana ipak blagi favoriti u ovom susretu, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90. Ako se osvrnemo na tradiciju, sigurno je da ovde ne treba očekivati previše golova, ali svakako da će ih biti, pa vam zbog toga toplo savetujemo da probate sa igrom 2-3 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom 1&2-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.