Tip dana: Totenhem – Mančester Siti: “Pevci” napadaju peto mesto, ali pitaju se tu nešto i “građani”!

Poslednji susret 25. kola engleske Premijer lige se igra u Londonu gde će fudbaleri Totenhema dočekati Mančester Siti. Biće ovo susret između dve ekipe koje su poslednjih godina u vrhu engleskog fudbala, uz podatak da “pevcima” ne cvetaju ruže ove sezone i jako teško će do plasmana u Ligu šampiona. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Totenhem: Cilj je Liga šampiona, ali pitanje je koliko je to realno!

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da fudbaleri Totenhema ne igraju onako kako su to navijači ove ekipe očekivali pre početka šampionata. Naime, klub je imao fantastičnu prošlu sezonu pošto su stigli do velikog finala Lige šampiona, u kom su nažalost doživeli potpuno zasluženi poraz od Liverpula kada je bilo 2:0. Ipak, ono što je svakako najvažnije je da su “pevci” i u prošlom šampionatu uspeli da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što je svakako i ovog puta primarni cilj, ali ruku na srce, veliko je pitanje koliko je to realno.
Posle 24. odigrana kola, ekipa iz Londona se nalazi tek na osmom mestu na tabeli, i tek iz razloga što su im rezultati u subotu išli na ruku, bi pobedom u ovom susretu stigli do petog mesta koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
U poslednje vreme izabranici Žozea Murinja ne igraju najbolje pa su tako na pet poslednjih susreta ostvarili samo jedan trijumf uz dva remija, ali i dva poraza. Zanimljivo je da su “pevci” do te pobede stigli tek u prošlom kolu kada su na svom terenu bez većih problema savladali Norvič, koji se u ovom trenutku nalazi na poslednjem mestu na tabeli, i za sada su najveći favoriti da na kraju šampionata napuste Premijer ligu.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Žozea Murinja su bez većih problema stigli do plasmana u nokaut fazu gde ih za prolazak u osam najboljih ekipa u Evropi očekuje dvomeč sa ekipom Lajpciga.

Mančester Siti: “Građani” idu na trijumf!

Koliko god da su dobro fudbaleri Mančester Sitija igrali prošle sezone kada su po drugi put zaredom došli do naslova prvaka u Engleskoj, toliko im ovog puta ne ide, pošto u ovom trenutku imaju čak 22 boda manjka u odnosu na Liverpul, koji će po svemu sudeći doći do toliko dugo željene titule.
Od samog starta Premijer lige, izabranici Pepa Gvardiole imaju velikih problema, a sigurno je da je najbolji pokazatelj za to što su u dosadašnjem delu šampionata doživeli čak pet poraza uz tri remija, što je zaista previše za ekipu koja želi da dođe do naslova prvaka, mada se mora priznati da su i “redsi” odigrali fenomenalno pošto do sada imaju samo jedan remi, i to na gostovanju kod Mančester Junajteda kada je bilo 1:1.
Nema nikakve sumnje da će Siti prebaciti fokus na Ligu šampiona gde su ponovo bez većih problema stigli do plasmana u nokaut fazu, ali ih tamo očekuje dvomeč sa Realom iz Madrida koji slovi za jednog od glavnih favorita za osvajanje “ušatog” pehara. Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl, a upravo taj dvomeč će u mnogome dati ocenu o sezoni “građana” koja za sada ne izgleda dobro.
Što se tiče Premijer lige, sigurno je da izabranici Pepa Gvardiole igraju izuzetno dobro u poslednje vreme pa su tako na pet poslednjih susreta doživeli četiri pobede i samo jedan remi i to u duelu protiv Kristal Palasa na svom terenu, koji je završen rezultatom 2:2.
U prošlom kolu je Siti odigrao jedan dosta dobar susret na gostovanju kod Šefild Junajteda u kom su ruku na srce promašili dosta izglednih prilika, ali na kraju ipak došli do trijumfa (0:1).

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret. Totenhem bi pobedom došao na peto mesto na tabeli, što i nije toliko loše obzirom koliko loše je sve u jednom trenutku izgledalo. Sa druge strane, Mančester Siti nema previše takmičarskih ambicija kada je u pitanju završnica Premijer lige, ali je svakako da će dati sve od sebe da ostanu neporaženi u ovom susretu. Mišljenja smo ipak da će domaća ekipa biti ta koja će ostati svakako neporaženi tim na ovom meču zbog čega vam predlažemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.43. Takođe, treba očekivati i jedan izuzetno efikasan susret zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.52. Za kraj, treba očekivati i makar jedan gol Sitija na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa kombinacijom 1X&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 3.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.