Tip dana: Sampdorija – Napoli: Može li četa Đenara Gatuza do novog trijumfa na teškom gostovanju kod Sampe?

Poslednji meč 22. kola italijanske Serije A se igra u Đenovi gde će fudbaleri Sampdorije dočekati ekipu Napolija. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Sampdorija: Ranijeri je preporodio ovu ekipu!

Fudbaleri Sampdorije su svakako mogli više u dosadašnjem delu italijanskog šampionata, ali je utisak da su sada stvari još i dobre u odnosu na početak šampionata kada su Đenovljani bili na dnu tabele.
Cenu loših rezultata je tada platio Euzebio Di Frančesko koji je dobio otkaz a na njegovo mesto je postavljen legendarni Klaudio Ranijeri koji je za kratko vreme preporodio fudbalere ove ekipe.
Posle 21. odigranog kola Sampdorija se nalazi na 16. mestu na tabeli i do sada su osvojili dvadeset bodova, što je uz ovom trenutku za pet bodova viška u odnosu na ekipu koja će na kraju šampionata ispasti u Seriju B.
U poslednje vreme Sampa ne igra baš najbolje pa su tako na pet poslednjih susreta ostvarili samo jedan trijumf uz dva poraza i dva remija. U prošlom kolu su izabranici Klaudija Ranijerija odigrali jedan dobar meč na svom terenu protiv Sasuola, u kom su nažalost samo remizirali, pošto je taj susret završen bez golova. Zanimljivo je da je Sampa u tom meču od 25. minuta imala igrača više pošto je isključen Peluso, ali nažalost nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost i pored ogromnog broja prilika.
Kada su u pitanju partije Sampdorije na domaćem terenu do sada je ova ekipa odigrala jedanaest mečeva i upisali tri trijuma, tri remija i čak četiri poraza.

Napoli: Košmarna sezona za Napolitance!

Sigurno je da niko nije očekivao da će fudbaleri Napolija ovoliko loše igrati ove sezone, ali nažalost, trenutno je situacija takva se ova ekipa nalazi na katastrofalnom 11. mestu na tabeli i teško će doći do plasmana u neko od evropskih takmičenja, pošto je poznato da je glavna ambicija ove ekipe plasman u Ligu šampiona.
Utisak je da je Karlo Ančeloti imao dosta problema sa disciplinom pojedinih fudbalera što za sada nije uspeo da promeni ni Đenaro Gatuzo. Ipak, u prošlom kolu su Napolitanci konačno odigrali jedan odličan meč koji je bez sumnje i njihov najbolji ove sezone. Naime, na “San Paolu” je gostovala ekipa Juventusa koja je eventualnim trijumfom u tom susretu mogla da pobegne Inter na čak šest bodova zaostatka. Ipak, izabranici Đenara Gatuza su iskoristili sve svoje prilike na tom susretu kojih ruku na srce nije bilo mnogo i došli konačno do pobede. Taj meč je završen rezultatom 2:1, a strelci za Napolitance su bili Zelinski i Insinje, dok je Kristijano Ronaldo bio jedini strelac za “bjankonere”.
Bio je to prvi trijumf Napolija posle tri vezana poraza, ali se mora priznati i da im raspored u tim mečevima nikako nije bio naklonjen pošto su izabranici Đenara Gatuza prvo dočekali Inter na svom terenu, potom gostovali kod Lacija, i za kraj na “San Paolu” dočekali ekipu Fiorentine i zabeležili treći vezani poraz (0:2).

Naš predlog

Klaudio Ranijeri je na neki način preporodio ekipu Sampdorije, ali je sigurno da tu ima još dosta prostora za boljitak. Sa druge strane Napoli igra jednu od najslabijih sezona u poslednjih desetak godina, i utisak je da za sada Đenaro Gatuzo nije uspeo da razdrma fudbalere ove ekipe. Kada uzmemo u obzir ono što fudbaleri i jedne i druge ekipe pružaju u poslednje vreme, mišljenja smo da Sampdorija neće izgubiti na ovom meču zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98. Takođe, ovo bi vrlo verovatno mogao da bude i jedan susret sa velikim brojem golova, što je između ostalog i tradicija kada se sastaju ove dve ekipe. Zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.