Tip dana košarka: Anadolu Efes vs Zalgiris, važan meč za “zelenu šumu”, sledi im najveći izazov.

Efes

Jedna jako zanimljiv meč nas očekuje u “Sinan Erden” dvorani, gde Anadolu Efes dočekuje ekipu Žalgirisa. Efes je definitvno najbolja ekipa trenutno u Evropi, prvi su u Evroligi i igraju zaista sjajnu košarku. Mora se napomenuti neverovatni Šejn Larkin koji igra na nivou koji je iznad ovog takmičenja. U četiri uzastopna kola je bio MVP. Sa druge strane, Žalgiris dolazi u dobrom momentumu. Vezali su nekoliko dobrih partija i sa pravom se nadaju dobroj utakmici i u Istanbulu. Ovaj meč je na programu od 18:30h. Očekuje nas kvalitetan duel na veliki broj poena.

Anadolu Efes: Ataman mora biti zadovoljan do sada učinjenim u ovoj sezoni!

Finalista Evrolige od prošle sezone i ekipa koja je napravila najveći bum u evropskoj košarci. Novu sezonu dočekuju u sličnom sastavu kao i prethodnu, jer dobre stvari ne treba menjati. Vasilije Micić i Šejn Larkin će biti igrači koji su motor ove ekipe i od kojih se ponovo najviše očekuje. Danston i Plajs ponovo popunjavaju centarske pozicije, dok su zbog povrede Moermana pred početak sezone, čelnici kluba doveli Krisa Singltona kao veliko pojačanje. Pored njega, roster Efesa pojačao je i Alek Piters, sjajni šuter koji je došao iz CSKA u ovaj tim. Odlično se uklopio u sistem Ergina Atamana i biće pravo pojačanje za ovaj tim. Krunoslav Simon je i dalje tu i to je jako bitno za napadački deo igre turske ekipe. Sve je dobro skockano u ovom rosteru i kada se uzme u obzir da je već nekoliko meseci tim bez Danstona, ovo je još bolji rezultat. Odličan protok lopte, svako svoju ulogu zna i Efes je jedan od najvećih favorita da ide do samog kraja.

Zalgiris: Sinonim za ovu ekipu je svakako – timski rad! Odličan posao Jasikevičijusa i ove godine!

Litvanski klub je kao i svake godine napravio izuzetno kvalitetan sastav i to sve zahvaljujući sjajnom Šarunasu Jasikevičijusu koji će i ove sezone sa svojim timom biti tvrd orah za sve protivnike. U tim se vratio Lukas Lekavičijus, ali nije samo on došao. Tu su i dva centra koja su imala odlične sezone iza njih, a to su Džok Lendejl i Zek Lidej. Ova dva igrača će pomagati iskusnom Jankunasu u reketu. Pored njih, posle jako dobre sezone u Galatasaraju, među „zelene“ stigao je i Najdžel Hejs. To je igrač koji može mnogo da doprinese u napadu, a njegove odlične fizičke predispozicije biće preko potrebne i kada je odbrana u pitanju. Nije Hejs jedini igrač iz turske lige koji je stigao u ovaj tim. Kejsi Rivers je pojačao tim u toku sezone i pokazao se kao pravi izbor. Dobra timska košarka sa velikim brojem asistencija i to je moralo da se odrazi i na dobre rezultate ovog tima. Svakako će se boriti “zelena šuma” za najbolji osam timova ove godine.

Naš predlog:

Ovo je meč koji može potencijalno da donese veliki broj naših predloga. Meridianbet kao favorita vidi ekipu Anadolu Efesa i za pobedu domaćina nude kvotu 1.29. Ukoliko smatrate da može da dođe do iznenađenja, za pobedu gostiju Meridianbet je spremio kvotu 3.65. Mi smo se odlučili ipak za nešto treće. A to je: gost postiže ukupno poena više od 76.5 i Meridianbet daje kvotu 1.74 za taj tip. Očekujemo utakmicu na veliki broj poena, jer Efes u svojoj dvorani igra zaista u brzom ritmu. Videli smo ove sezone da Žalgiris može da se prilagodi tom ritmu, odnosno da imaju dovoljno kvalitetan roster da igraju napadačku košarku na posed više.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.