Tip dana: Real Madrid – Real Sosijedad: “Kraljeva završnica” u Kupu!

U četvrtak su na programu preostala dva meča četvrtfinala španskog Kupa Kralja, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na “Santjago Bernabeu” gde će fudbaleri Real Madrida dočekati Real Sosijedad.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Real Madrid: Stvari idu na bolje!

I ove sezone, kao i prethodne, fudbaleri Real Madrida nisu na najbolji način startovali u šampionatu, ali za razliku od prošle, utisak je da ove godine izabranici Zinedina Zidana kako prvenstvo prolazi, tako i pružaju sve bolje partije. Naime, u ovom trenutku se Madriđani nalaze na prvom mestu na tabeli španske Lige uz tri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, i nema nikakve sumnje da će ove dve ekipe do kraja šampionata voditi veliku borbu za naslov prvaka.
Izabranici Zinedina Zidana pružaju sjajne partije u poslednje vreme, a pogotovu tu mislimo na poslednja četiri kola u kojima ova ekipa ima isto toliko trijumfa, iako se mora priznati da im raspored uopšte nije bio naklonjen.
Sve je počelo od onog trijumfa na teškom gostovanju kod Hetafea koji igra sjajno ove sezone i trenutno se nalazi odmah iza Reala i Barse na tabeli. Nakon toga je u derbiju savladana Sevilja, da bi u poslednja dva kola Madriđani upisali trijumfe protiv Valjadolida u gostima, ali i u prošlom kolu u velikom derbiju Madrida protiv Atletika, kada je bilo 1:0.
Što se tiče Lige šampiona, Real je bez većih problema stigao do nokaut faze, i sigurno je da i tu imaju velike ambicije, pošto je poznato koliko dobro popularni “Zizu” vodi ekipu u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Za kraj, nema nikakve sumnje da Madriđani imaju velike ambicije i u španskom Kupu Kralja, gde će im u četvrtfinalu protivnik biti nimalo naivna ekipa Real Sosijedada.

Real Sosijedad: Sjajan start, ali onda kriza!

Sigurno je da su u prvih nekoliko kola španskog prvenstva fudbaleri Sosijedada bili najprijatnije iznenađenje, kada su čak u jednom trenutku bili i na poziciji koja naredne sezone donosi plasman u Ligu šampiona, što bi bio zaista ogroman uspeh. Međutim, sve ono dobro što je ekipa sa “Anoete” uradila u dosadašnjem delu šampionata, palo je u vodu zbog poprilično loših partija u poslednjih nekoliko kola.
Naime, u ovom trenutku se Sosjedad nalazi na osmom mestu na tabeli, i imaju dva boda manjka od ekipe koja se nalazi na šestom mestu, a poznato je da je upravo ta pozicija primarni cilj Sosijedada za ovu sezonu, pošto ona na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
Na poslednjih pet mečeva ova ekipa ne pruža baš najbolje partije, pa su tako u tom periodu ostvarili dve pobede i čak tri poraza. U prošlom kolu je Real Sosijedad doživeo poraz na gostovanju kod Leganesa koji igra očajno ove sezone, a zanimljivo je da je domaća ekipa pobedonosni gol na tom susretu postigla u petom minutu sudijske nadoknade. Pre toga je Sosijedad odigrao jedan izuzetno dobar meč na svom terenu protiv Majorke, u kom su bez većih problema slavili sa 3:0.
Što se tiče španskog Kupa Kralja, Sosijedad je u proteklim rundama ovog takmičenja imao daleko teži posao od Real Madrida. Naime, prvo je ova ekipa eliminisala Espanjol koji polako ali sigurno diže formu, da bi u prethodnoj rundi bez većih problema savladali Osasunu koja igra izuzetno dobro ove sezone.
Ono zbog čega Sosijedad u jednom lepom raspoloženju putuje na ovo gostovanje je taj što su na tri poslednja međusobna susreta zabeležili čak dve pobede protiv Reala, pa je sigurno da nisu bez šansi ni u ovom susretu.

Naš predlog

Real ima velike ambicije u sva tri takmičenja u kojima učestvuje, dok Sosijedad želi da dođe do plasmana u Ligu Evrope po svaku cenu. Ako se osvrnemo na međusobne susrete između ove dve ekipe, mora se priznati da su to uglavnom mečevi sa velikim brojem golova, pa je utisak da nas to očekuje i ovog puta, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Na pet poslednjih meča između ove dve ekipe, Sosijedad je postigao makar jedan gol, i upravo zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.20. Za kraj, mišljenja smo da će Real Madrid ipak dobiti ovaj meč i plasirati se u polufinale španskog Kupa Kralja, ali takođe smo ubeđeni i da će Real Sosijedad postići makar jedan gol na ovom susretu, pa je logično da vam zbog toga za kraj predložimo da probate sa igrom 1&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.