Tip dana košarka: Partizan vs Budućnost, borba za prvo mesto na tabeli ABA lige!

Partizan
Novica Velickovic ABA Liga, Partizan - Crvena Zvezda, polufinale, druga utakmica Belgrade, Serbia on Mart 30. 2019. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Dva prvoplasirana tima u ABA ligi igraju međusobni duel u okviru 19. runde. Crno beli igraju pred svojim navijačima ovaj susret, “Štark arena” je rasprodata i biće sasvim sigurno paklena atmosfera. Posle poraza od Crvene zvezde, usledio je neverovatan meč u Italiji, gde je Partizan savladao ekipu Virtusa. Tom pobedom je Partizan obezbedio prvo mesto u svojoj grupi Evrokupa i igraće 1/4. Sa druge strane Budućnost igra jedan meč sedmično i imali su vremena plavi da se pripreme za ovaj susret. Bili su u blagoj krizi, kada je forma u pitanju, ali ih je ubedljiva pobeda protiv Igokee vratila na pravi put. Utakmica je na programu od 18h.

Partizan:

Crno beli su dosadašnji deo sezone odigrali jako dobro i sa pravom su favoriti u oba takmičenja u kojima nastupaju. Evrokup ove sezone donosi mnogo, jer za razliku od prethodnih godina kada je samo pobednik dobijao pozivnicu za Evroligu, sada finalisti imaju tu privilegiju. Partizan je pokazao do sada da igra odličnu košarku, da je trener Trinkijeri implementirao svoj sistem na najbolji mogući način. U derbiju u ponedeljak, Partizan je odigrao dobru utakmicu, ali su crveno beli na kraju uspeli da slave. Nakon tog meča, usledila je velika pobeda protiv Virtusa u Bolonji. Kori Volden je odigrao najbolju partiju od dolaska u crno beli tabor. Ubacio je 29 poena i bio MVP kola u Evrokupu. Jaramaz igra odlično u ovom delu godine. Gordić je doživeo povedu protiv Virtusa i njegov nastup je neizvestan pred ovaj meč protiv Budućnosti. Duel Partizana i Budućnosti će verovatno odrediti pozicije jedan i dva pred plejof ABA lige. Očekuje se veliki doprinos visokih igrača Partizana na ovoj utakmici. Deluje da je tu najveća prednost crno belih. Svakako nas očekuje jako zanimljiv duel i divna atmosfera u Beogradu.

Budućnost:

Ekipa iz Podgorice ove sezone ima nešto manje „poznat“ roster. Iz Evrolige su se vratili u Evrokup i samim tim i pojačanja ne mogu da budu toliko zvučna. Pokušavaju svi u klubu da vrate tim u Evroligi, ali će to ići jako teško pored Crvene zvezde i Partizana ove sezone. Međutim, plavi su sastavili sasvim korektan roster. Od pojačanja, ima tu nekoliko jako zanimljivih igrača. Skot Bamford od kojeg se očekuje veliki broj poena igra promenljivo ove sezone. Kada uđe u dobar šuterski ritam, jako ga je teško zaustaviti. Spoljne pozicije je pojačao i Džastin Kobs koji je iz Cedevite došao u ovaj sastav i videli smo koliko on može da bude dobar na ovakvom nivou takmičenja. Glavni je igrač ovog tima i od njega mnogo toga zavisi na svakom meču Budućnosti. Hasan Martin je pojaćao reket i pokazao se kao pravi izbor. Jako je nezgodan u igri jedan na jedan i odlično sarađuje sa Ivanovićem u pik igri. Kao zadnje pojačanje ovom timu, stigao je Kim Tili iz Monaka koji treba da doprinese u širenju igre, jer kao visoki igrač ima odličan šut za tri poena.

Naš predlog:

Svaki derbi meč donosi veliki broj predloga. Meridianbet za pobedu domaćina nudi kvotu 1.41, a ukoliko mislite da može doći do brejka, za pobedu gostiju Meridianbet nudi kvotu 2.70. Mi smo izabrali ipak nešto treće. A to je: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-4.5) i Meridianbet daje kvotu 1.80 za taj predlog. Partizan je u svojoj dvorani favorit protiv svih ekipa u ovogodišnjoj ABA ligi, a kako stvari stoje i u Evrokupu. Crno beli imaju sve preduslove da slave na ovom susretu. Domaći parket je bitan faktor, kada je Partizan u pitanju. Očekujemo zanimljiv susret, borba za prvo mesto je u pitanju i očekujemo pobedu domaćina u ovom hendikepu.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.