Tip dana: Mornar vs Crvena zvezda, očekuje nas veoma važan meč u Baru! Ulog je plejof ABA lige!

Crvena zvezda
Kosarka Basketball ABA season 2019-2020 Crvena Zvezda v Mornar Bar Beograd, 25.11.2019 foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Informacije iz Bara su te da je dvorana “Topolica” rasprodata u rekordnom roku. Crvena zvezda dolazi u goste Mornaru i taj meč je na programu od 18h. Ulog je veliki. Plejof ABA lige je cilj i jednog i drugog tima, a može se reći da imaju trenutno slične početne pozicije kada je borba za taj cilj u pitanju. Mornar je pokazao ove sezone da ima kvalitet da se nadmeće sa najboljim ekipama iz regiona. Doveli su nekoliko jako dobrih košarkaša na svim pozicijama, pa će biti zanimljivo gledati rasplet ove sezone ABA lige. Crveno beli sa druge strane dolaze u Bar, posle duple nedelje Evrolige i to će na njih sasvim sigurno ostaviti utisak. Biće ovo veoma interesantan duel.

Mornar: Braća Pavićević rade odličan posao u Baru. Pulen i Nidam drže konce na parketu.

Ekipa iz Bara se ove sezone pripremila sjajno što se rostera tiče. Doveli su nekoliko odličnih košarkaša koji su ostavili trag u regionu kada je košarka u pitanju. Pre svega treba napomenuti sjajan plejmejkerski – bekovski tandem Pulen – Nidam. To su dva igrača koja mogu svim ekipama u ABA ligi da ubace pod 15+ poena. Odlični 1 na 1 i sa jako dobrim šutem za tri poena. Nisu samo oni pretnja iz ovog tima, u timu je ostao Luković, a priključio mu se i Mirza Begić, tako da je Mornar napravio sjajan centarski tandem koji će da gospodari u reketu. Na poziciji četvorke trener Pavićević je doveo iskusnog crnogorskog reprezentativca Milka Bjelicu, koji se posle sezone u Japanu vraća u ABA ligu. Došao je i Damir Markota koji je velika pretnja u šutu za tri poena. Anabija Voler ulazi sa klupe, odličan je strelac i kada uđe u dobar ritam, jako ga je teško sačuvati. Kao zadnje pojačanje u klub je stigao Ajzea Vajthed koji je imao i NBA epizode, ali za sada traži svoj put kroz Evropu. Mornar ukoliko nađe dobar balans na obe strane parketa, može da bude jako nezgodan rival Crvenoh zvezdi.

Crvena zvezda: Posle Panatinaikosa i Himkija nastavlja se pakleni ritam za crveno bele.

Sezona ulazi u najbitniju fazu. Crvena zvezda i dalje vodi borbu za osmo mesto u Evroligi, što bi im donelo borbu u doigravanju. Sezona u Evroligi je duga i svašta može da se desi. Međutim, ono što je primarno u razmišljanju svih ljudi iz kluba je ABA liga. Crveno beli ne stoje baš najbolje u regionalnom takmičenju, jer smo od njih navikli da uvek budu u samom vrhu. Prethodnih nekoliko godina Crvena zvezda je uvek bila prva posle regularnog dela, ali sada su stvari znatno drugačije. Šakota je zamenio Tomića na klupi i njegovim dolaskom napravljene su izmene i u igračkom kadru. Faje i Derik Braun su napustili tim, dok su se u roster priključili Vladimir Štimac i Kevin Panter. Dva kvlaitetna pojačanja koja su odmah donela boljitak u igri crveno belih. Kada smo kod napada, Lorenco Braun je neko oko koga se sve vrti i od njegovih nastupa u mnogome zavisi igra ovog tima. Ukoliko je on raspoložen, ceo tim igra dobro. Bili Beron je odmarao u meču protiv Himkija, jer ga je stigao umor. Svi kapaciteti ovog sastava moraju biti iskorišćeni kako bi se savladao Mornar u Baru. Eventualni poraz na ovom susretu bi crveno bele udaljio od plejofa ABA lige što zvuči neverovatno.

Naš predlog:

Ovo je derbi meč ABA lige i kao takav uvek donosi veliki broj potencijalnih predloga. Meridianbet kao favorita na ovom susretu vidi Crvenu zvezdu i za pobedu gostiju nudi kvotu 1.39. Ukoliko smatrate da Mornar može da napravi iznenađenje, Meridianbet za pobedu domaćina nudi kvotu 2.80. Mi biramo ipak drugi predlog. A to je: gost pobednik meča sa hendikepom (+4.5) i Meridianbet daje kvotu 1.73 za taj predlog. Očekujemo pre svega meč na veliki broj poena, ali i pobedu crveno belih u datom hendikepu. Smatramo da će ovo biti jedan veoma zanimljiv meč, ali je kvalitet i iskustvo igranja ovakvih mečeva na strani gostiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.