Tip dana: Atletiko Madrid – Liverpul: Spektakl na “Vanda Metropolitanu”!

U utorak su konačno na red došli i mečevi osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta detaljnije analizirali meč koji će biti odigran u Madridu na prelepom “Vanda Metropolitanu” gde će domaći Atletiko Madrid dočekati Liverpul.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: Možda smo očekivali i više od ove ekipe!

Od samog starta sezone je bilo jasno da će ovo biti veoma teška godina za sve navijače Atletiko Madrida. Naime, ne treba biti previše pametan pa reći da ova ekipa nije na svom prepoznatljivom nivou, ali kako sada stvari stoje, deluje da je baš ovo možda i realnost ekipe sa stadiona “Vanda Metropolitano”.
Naime, Atletiko se u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli i ima isti broj bodova kao i petoplasirana Sevilja, pa deluje da će ove dve ekipe do kraja šampionata voditi veliku bitku za plasman u Ligu šampiona, mada sasvim sigurno da ne treba otpisati ni Viljareal, Valensiju i Real Sosijedad koji pruža sjajne partije ove sezone.
U prošlom kolu španske La Lige su “jorgandžije” odigrali jedan solidan meč na gostovanju kod Valensije, u kom ipak nije bilo pobednika, a taj duel je završen rezultatom 2:2, iako su izabranici Čola Simeonea dva puta dolazili do vođstva na tom susretu. Generalno, Atletiko igra dosta loše na strani ove sezone, a podatak koji će nam to najbolje potvrditi je da su do sada van svog terena upisali samo tri trijumfa, što je zaista premalo. Poslednju pobedu na strani fudbaleri Atletika su ostvarili još pre nešto manje od dva meseca kada su bili bolji od Betisa (1:2).
Ipak, Čolo Simeone je poznat po tome što mu i te kako odgovaraju dvomeči, pa je veoma interesantno videti hoće li njegovi izabranici dođi do plasmana među osam najboljih ekipa, i to preko Liverpula, koji ove sezone igra izvanredno.

Liverpul: “Redsi” igraju neverovatan fudbal!

Prošle sezone su “redsi” igrali zaista fantastično u oba takmičenja, što im se na kraju i te kako islatilo pošto su došli do naslova prvaka Lige šampiona, ali su ipak ostali bez trofeja u Premijer ligi, na koji navijači ove ekipe dosta dugo čekaju. Sa dobrim partijama iz prošle sezone izabranici Jirgena Klopa su nastavili i ove, pa je trenutno situacija takva da se ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak 24 boda viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, pa se više ni ne dovodi u pitanje ko će biti novi prvak Engleske.
Zaista neverovatno zvuči podatak da su “redsi” do sada na 26 odigranih mečeva zabeležili čak 25 pobeda uz jedan jedini remi i to na gostovanju kod Mančester Junajteda kada je bilo 1:1. U prošlom kolu su izabranici Jirgena Klopa uz dosta muke slavili na gostovanju kod poslednjeplasiranog Norviča, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Kada je Liga šampiona u pitanju, nema nikakve sumnje da Liverpul želi da ponovi prošlogodišnji uspeh kada su došli do šampionske titule, ali svakako da to neće biti nimalo lak zadatak, pošto će već u osmini finala ukrstiti koplja protiv Atletiko Madrida, koji takođe ima velike ciljeve kada je u pitanju najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje. Na kraju krajeva, treba podsetiti i da su “redsi” imali dosta problema u grupnoj fazi ovog takmičenja, pa su tako plasman među šesnaest najboljih ekipa u Evropi ostvarili tek u poslednjem kolu kada su na gostovanju slavili kod Salcburga.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl na “Vanda Metropolitanu” koji je rasprodat za ovaj duel. Ipak, kada se sve sabere i oduzme treba biti realan pa reći da je Liverpul u ovom dvomeču aposlutni favorit jer igraju fenomenalan fudbal ove sezone, dok se Atletiko dosta muči. Zbog svega toga vam hrabro predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25. Očekujemo da će izabranici Jirgena Klopa učiniti sve što je u njihovoj moći da sve reše već u prvom duelu, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.40. Za one koji nisu baš sigurni u trijumf Liverpula toplo preporučujemo da probate sa igrom X2&2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.