Tip dana košarka: Fenerbahce vs Real Madrid, repriza finala Evrolige iz Beograda i novi okršaj dva velika tima!

Fenerbahce

Evroliga polako ulazi u svoju završnu trećinu, bar kada je regularni deo u pitanju. Timovi zauzimaju svoje pozicije u plejof zoni i već sada se rasplamsava borba. Fenerbahče koji je domaćin na ovom susretu i dalje nije u najboljih osam timova ove sezone. Veliki broj problema koji su ih zadesili, uticali su na to da izabranike Željka Obradovića gledamo u grčevitoj borbi za mesto koje vodi u doigravanje. Sa druge strane, Real standardno dobar i u vrhu tabele. Oba tima su osvojila nacionalne kupove i ovo je pravi derbi evropske košarke koji dolazi u pravom trenutku. Meč je na programu od 18:45h.

Fenerbahce: Velika vest je da Željko Obradović može da računa na većinu svojih igrača.

Tim koji predvodi Željko Obradović, nije imao sreće prošle sezone kada je zdravstveni bilten u pitanju, pogotovo na kraju sezonu, kada je najvažnije. U novi pohod kreću sa nekoliko novih imena u svom sastavu, a tu se najviše ističu Nando DeKolo i Derik Vilijams. To su dva igrača koja poseduju ogroman individualni kvalitet i koji će znatno poboljšati napad Fenera. Pored njih, klub je pojačao i Leo Vesterman, pa će uz DeKoloa i Lovernja činiti francuski trio. U timu su ostali Veseli, Slukas, Kalinić i Datome, pa je Željko Obradović sa velikim ambicijama ponovo krenuo u novu sezonu. Fener igra kao i do sada veoma snažno u odbrani, dok se u napadu po svaku cenu eksploatišu slabosti protivničke odbrane. Povrede su bitno uticale na rezultate ovog tima, ali sada stvari polako dolaze na svoje i Fener igra onako kako se to i očekivalo. Bore se za plejof mesto i svaki meč je za njih kao na ispadanje.

Real Madrid: Pablo Laso mora biti zadovoljan do sada učinjenim ove sezone.

„Kraljevski klub“ je u novu sezonu ušao isto kao i u prethodnim sezonama. Mali broj promena i zadržavanje svih igrača koji su nešto doneli u igri Reala. Od pojačanja ističu se dva igrača, to su Nikolas Laprovitola i Džordan Miki. Laprovitola je prošle sezone bio MVP Endesa lige i pokazao je da ima ozbiljan kvalitet, dok je Miki u Himkiju bio jedan od najboljih igrača, a svakako i jedan od najboljih pojedinaca u celoj Evroligi. On je došao da zameni Gustava Ajona koji je napustio klub. Ljulj, Rendolf, Rudi i Kampaco su i ove sezone glavni pokretački motor ovog tima. Od Reala se uvek očekuju najviši rezultati, jer imaju dobar budžet i mogućnost da dovedu najbolje igrače u svoj tim. Završni turnir je i ove sezone njihov primarni cilj i za sada planovi idu kako treba. Dominantno su osvojili “Kup Kralja” nedavno i na taj način su svima poslali poruku kakve su im ambicije do kraja sezone.

Naš predlog:

Sa ovakvog meča zaista se nameću brojni predlozi. Meridainbet kao blagog favorita vidi ekipu Fenerbahcea i za pobedu domaćina nude kvotu 1.68, dok za pobedu gostiju Meridianbet je ponudio kvotu 2.07. Ipak mi smo se odlučili za nešto drugačiji izbor. A to je: domaćin postiže ukupno poena više od 79.5 i Meridianbet daje kvotu 1.70 za taj tip. Očekujemo utakmicu na veliki broj poena. Ovo su dve ekipe koje su napadački jako dobre i koje mogu da odgovore svim defanzivnim izazovima protivnika. U svojoj dvorani, koja će biti sigurno ispunjena do posledenjeg mesta, vidimo Fener preko ove granice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.