Tip dana: Napoli – Barselona: Mogu li Napolitanci do iznenađenja protiv favorizovane Barse?

U utorak su na programu novi mečevi u okviru osmine finala Lige šampiona, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Napolija i Barselone. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Napoli: Buđenje Napolitanaca!

Fudbaleri Napolija su katastrofalno startovali u ovogodišnjem šampionatu, i mimo svih očekivanja su prvi deo prvenstva završili u donjem delu tabele, što zaista niko pre početka šampionata nije mogao ni da pomisli. Štaviše, Napolitanci su tokom leta odradili jedan odličan prelazni rok, pošto je sačuvana okosnica tima, a u klub je stiglo nekoliko izvanrednih fudbalera, međutim nisu stvari tekle onako kako su čelni ljudi kluba to očekivali, pa je cenu loših rezultata platio Karlo Ančeloti koji je smenjen.
Na njegovo mesto je doveden Đenaro Gatuzo, a treba napomenuti da je popularni “Karlito” uspeo da Napoli dovede do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, što je svakako bio primarni cilj za ovu ekipu.
Što se tiče prvenstva, u ovom trenutku se Napolitanci nalaze na šestom mestu na tabeli i to pošto su na pet poslednjih mečeva zabeležili čak četiri pobede i samo jedan poraz, i to mimo svih očekivanja na svom terenu protiv Lećea, kada je bilo 2:3.
Utisak je da je Gatuzo ipak uspeo da preporodi ovu ekipu i ravnopravno se uključi u borbu za plasman u Ligu Evrope, pošto je zaista teško očekivati da ekipa iz Napulja može da sustigne četvrtoplasiranu Atalantu, koja u ovom trenutku ima čak devet bodova viška, ali i meč manje.
U prošlom kolu je Napoli odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Breše, kada su slavili sa 1:2, a zanimljivo je da je domaćin prvi došao do vođstva na tom susretu.

Barselona: Cilj je osvajanje Lige šampiona!

Utisak je da fudbaleri Barselone ne igraju toliko dobro ove sezone kao što je to slučaj bio u nekoliko prethodnih šampionata, kada su već u ovoj fazi šampionata imali veliku prednost u odnosu na sve svoje rivale. Međutim, i ovoga puta i pored nešto slabijih partija se Katalonci nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Real iz Madrida koji je u prošlom kolu doživeo poraz na gostovanju kod Levantea, kada je bilo 1:0.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Kikea Setjena su bez većih problema stigli do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a možda smo i najbolje videli koliko je Barsa zapravo kvalitetna ekipa kada je u poslednjem kolu grupne faze ostvarila pobedu na gostovanju kod Intera sa praktično drugom ekipom, iako je “neroazurima” pobeda u tom susretu garantovala plasman u nokaut fazu.
U prošlom kolu španske La Lige Barselona je odigrala možda i najbolji meč ove sezone, pošto su na svom terenu bez ikakvih problema savladali Eibar sa 5:0, a četvorostruki strelac na tom meču je bio Leo Mesi.
Na poslednjih pet mečeva u španskom prvenstvu, Barselona je ostvarila četiri pobeda i jedan poraz, uz podatak da su ta četiri trijumfa ostvarili na četiri poslednja susreta što je znak da se izabranici Kikea Setjena nalaze u dosta dobroj formi.
Zanimljivo je da je Barsa odigrala pripremni meč sa Napolijem prošlog leta u kom su slavili sa više nego ubedljivih 4:0.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl na “San Paolu”. Napoli igra sve bolje u poslednje vreme, dok Barsa polako ali sigurno hvata zalet, o čemu svedoči i povratak na prvo mesto na tabeli španske La Lige. Mišljenja smo da su Katalonci u ovom trenutku ipak dosta kvalitetnija ekipa zbog čega vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.25. Takođe, mišljenja smo da bi ovo mogao da bude i jedan meč sa velikim brojem golvoa zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.