Tip dana košarka: Valencia vs Fenerbahce, okršaj direktnih rivala u borbi za top8 fazu Evrolige!

Fenerbahce

Jako bitan duel nas očekuje večeras u “La Fonteti”. Valensija dočekuje ekipu Fenera od 21h. Ovo je okršaj direktnih rivala u borbi za top8 fazu Evrolige. Valensija na svom parketu igra zaista sjajno ove sezone i pravo je uživanje gledati ih pred njihovim navijačima. Sa druge strane turski tim se muči cele sezone da pronađe pravu formu. Željko Obradović je imao velikih problema na početku sezonu sa povredama svojih igrača, ali sada je to donekle došlo na svoje i pred ovaj bitan meč zdravstveni bilten je dobar. Pobednik ovog duela biće korak bliže doigravanju, a to je svakako bio primarni cilj obe ekipe pred početak sezone.

Valencia: Bojan Dubljević je apsolutni lider ovog tima u gotovo svim statističkim kategorijama!

Valensija je posle osvajanja Evrokupa, ponovo postala deo najjače klupske košarkaške lige u Evropi. Posernau nije mnogo menja svoj tim, ali je doveo nekoliko pojačanja. Kino Kolom i Vanja Marinković su pojačali spoljnu liniju, kao i Lojd od koga se očekuje ogroman doprinos kada je poenterski učinak u pitanju. Moris Ndur i Brok Motum su došli kao pojačanja unutrašnjoj liniji i biće ovo izuzetno zanimljiv roster Valensije. Pored Dubljevića, Van Rosoma i San Emeterija, od novajlija se očekuje mnogo. Ovaj tim će igrati ponovo u eliti, a kada se to dešavalo u prošlosti, nikome nije bilo lako da se izbori sa ovim sastavom, pogotovo na njihovom parketu. Valensija će kao i do sada igrati napadačku košaraku sa pasom više od otvorenog igrača koji će imati dobar pogled na koš. Zaista lepu košarku za oko igraju igrači Valensije. Dubljević igra jednu od najboljih sezona u karijeri i jako ga je teško čuvati, pogotovo kada šutem za tri poena dobro otvori utakmicu.

Fenerbahce: Svaki meč u Evroligi je kao finale za tim Željka Obradovića!

Tim koji predvodi Željko Obradović, nije imao sreće prošle sezone kada je zdravstveni bilten u pitanju, pogotovo na kraju sezonu, kada je najvažnije. U novi pohod kreću sa nekoliko novih imena u svom sastavu, a tu se najviše ističu Nando DeKolo i Derik Vilijams. To su dva igrača koja poseduju ogroman individualni kvalitet i koji će znatno poboljšati napad Fenera. Pored njih, klub je pojačao i Leo Vesterman, pa će uz DeKoloa i Lovernja činiti francuski trio. U timu su ostali Veseli, Slukas, Kalinić i Datome, pa će Željko Obradović sa velikim ambicijama ponovo krenuti u novu sezonu. Fener će igrati kao i do sada veoma snažno u odbrani, dok će u napadu po svaku cenu eksploatisati slabosti protivničke odbrane. Povrede su bitno uticale na rezultate ovog tima, ali sada stvari polako dolaze na svoje i Fener igra onako kako se to i očekivalo. Sada im sledi odlučujuća borba za plasman u doigravanje i biće velika šteta ukoliko ne budu izborili plasman u osam najboljih na kraju regularnog dela Evrolige.

Naš predlog:

Ovako važni mečevi uvek donese veliki broj mogućnosti kada su naši predlozi u pitanju. Meridianbet kao blagog favorita vidi ekipu Fenera i za pobedu gostiju nude kvotu 1.84. Ukoliko smatrate da Valensija može da slavi na svom parketu, za pobedu domaćina Meridianbet nudi kvotu 1.97. Mi smo se odlučili ipak za nešto treće. A to je: gost postiže ukupno poena više od 77.5 i Meridianbet daje kvotu 1.77 za tu granicu poena. Jednostavno, smatramo da će ovo biti meč na veliki broj poena, bez obzira na važnost utakmice. I jedna i druga ekipa imaju napadački kvalitet da idu preko 80 poena i nešto slično očekujemo i da će se desiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.