Tip dana: Votford – Liverpul: Da li je konačno došlo vreme za kiks “redsa”?

Ovog vikenda su na programu mečevi 28. kola engleske Premijer lige, a za vas smo ovoga puta pripremili poslednji duel subotnjeg programa u kom će Votford na svom terenu dočekati Liverpul. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Votford: Može li ova ekipa do opstanka?

Sigurno je da su svi očekivali više od Votforda kada je ova sezona u pitanju, ali je nažalost trenutno situacija takva da se ova ekipa nalazi u opasnoj zoni i sigurno je da im do kraja šampionata predstoji velika borba za opstanak. Naime, trenutno ova simpatična ekipa zauzima pretposlednje mesto na tabeli i do sada su uspeli da osvoje 24 boda. Zanimljivo je da isti broj bodova ima i Vest Hem koji se nalazi na 18. poziciji, a bod viška ima Aston Vila koja se nalazi na mestu koje na kraju šampionata donosi opstanak u Premijer ligi.
U poslednje vreme fudbaleri Votforda ne blistaju pa su tako na pet poslednjih susreta bez trijumfa, a u tom periodu su ostvarili dva remija i čak tri poraza. U prošlom kolu je ova ekipa doživela težak poraz na gostovanju kod Mančester Junajteda, a taj meč je završen rezultatom 3:0. Pre toga je Votford odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Brajtona, ali su nažalost samo remizirali, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, Votford je do sada trinaest mečeva na kojima su ostvarili samo tri pobede, uz pet remija i čak pet poraza. Zanimljivo je da su ta trijumfa došla u prethodnih pet mečeva na domaćem terenu, i mora se priznati da fudbaleri ove ekipe igraju nešto bolje u poslednje vreme na svom terenu, nego što je to slučaj bio većim delom šampionata, kada su uglavnom gubili ili igrali nerešeno.

Liverpul: Titula bez poraza – da li je moguće?

Kada je u pitanju Liverpul, deluje da je ovo jedna savršena sezona za “redse”. Naime, ova ekipa je već odavno obezbedila toliko dugo čekanu titulu šampiona Engleske, i nema sumnje da je to bio primarni cilj, pogotovu nakon prošlogodišnjeg osvajanja Lige šampiona.
U ovom trenutku se izabranici Jirgena Klopa nalaze na prvom mestu i imaju čak 22 boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, a u dosadašnjem toku šampionata su ostvarili sve pobede uz samo jedan remi, i to na gostovanju kod Mančester Junajteda, kada je bilo 1:1. U prošlom kolu su “redsi” vrlo lako mogli da dožive prvi poraz u šampionatu i to na svom terenu protiv Vest Hema, pošto su u jednom trenutku gubili od “čekićara”, ali su na kraju pokazali veliki karakter jer su stigli prednost ove ekipe od 1:2. Preokret “redsima” je doneo prvo Mo Salah, a onda je i Mane bio priseban desetak minuta pre isteka regularnog toka, što je bilo dovoljno za neverovatni 26. trijumf Liverpula u ovoj sezoni.
Što se tiče Lige šampiona, utisak je da izabranici Jirgena Klopa nisu na nivou od prošle sezone, pošto su uz dosta muke stigli do plasmana u nokaut fazu, a tamo u prvom meču doživeli poraz na gostovanju kod Atletiko Madrida kada je bilo 1:0, pa nema sumnje da ih za desetak dana očekuje izuzetno težak zadatak pošto će morati da savladaju ekipu koja se fenomenalno brani i ume da igra na rezultat.
Uoči ovog susreta treba naglasiti da je Liverpul ostvario četiri vezana trijumfa nad Votfordom i to bez primljenog gola, pa je sigurno da izabranici Jirgena Klopa u lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan duel. Fudbaleri Votforda se grčevito bore za opstanak dok je Liverpul praktično osvojio novu titulu, i sigurno je da će moći da se u nastavku šampionata više posveti Ligi šampiona, gde ih uskoro očekuje revanš meč na “Enfildu” protiv Atletiko Madrida. Ono što je veoma zanimljivo je da Votford na četiri poslednja međusobna susreta nije uspeo da postigne niti jedan gol protiv Liverpula, pa smo mišljenja da će fudbaleri domaće ekipe na ovom meču doći do makar jednog gola, i zato vam predlažemo da probate sa igrom D1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61. Nerealno je očekivati da gosti ne postignu gol na ovom susretu pošto su to uspeli na svakom dosadašnjem meču u sezoni pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91. Nije nemoguće da Liverpul sezonu završi bez poraza, ali je ipak realnije da se negde “okliznu” do kraja sezone, a mišljenja smo da bi to baš moglo da se dogodi na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.