Derbi dana: Crvena zvezda – Partizan: Zvezda za titulu, Partizan za produžetak nade!

Ovog vikenda su na programu mečevi 24. kola Ling Long Super lige Srbije, koje nam sa sobom donosi i “večiti derbi” u kom će Crvena Zvezda na svom terenu dočekati Partizan. Meč između dva najtrofejnija kluba u Srbiji je zakazan za 18 časova.

Crvena zvezda: Crveno-beli nadomak titule!

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da će navijači Crvene zvezde po dobrom pamtiti ovu godinu. Naime crveno-beli su drugi put zaredom uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, gde su uspeli da zabeleže i jedan trijumf, a ostaće svakako žal što su u poslednjem kolu grupne faze propustili da takmičenje nastave u Ligi Evrope.
Kada je domaći šampionat u pitanju, Zvezda igra zaista odlično i u ovom trenutku se nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, koji im između ostalog i dolazi u ovom kolu. Ruku na srce mora se priznati da izabranici Dejana Stankovića nisu na najbolji način odigrali meč prošlog kola kod Inđije, kada je bilo 1:1, ali isto tako se mora napomenuti i da je ovo bio tek drugi remi za Zvezdu, pošto su u dosadašnjem toku šampionata ostvarili velikih 20 pobeda, jedan poraz i dva remija.
Treba svakako pomenuti da je ove zime klub napustio Vladan Milojević koji je svakako najuspešniji trener Zvezde u ovom veku, a njega je nasledio Dejan Stanković, kome je ovo prvi samostalni trenerski posao i biće veoma zanimlijivo videti kako će se bivši fudbaler Intera i Lacija snaći u vrućoj stolici.
Kada je u pitanju domaće prvenstvo treba istaći da Zvezda na tri poslednja međusobna duela protiv Partizana nije bila poražena, ali su u poslednjem meču između ove dve ekipe koji je odigran na stadionu “Rajko Mitić” trijumfovali crno-beli, a bilo je to prošle godine u finalu nacionalnog Kupa, kada je bilo 0:1.
Za kraj, sigurno je da će biti veomo interesantno kako će Dejan Stanković motivisati svoje fudbalere pred ovaj derbi, obzirom da mu je ovo prvi meč ovakvog tipa u trenerskoj karijeri.

Partizan: Nešto ne štima..

Što se tiče Partizana, veliko je pitanje da li navijači ove ekipe mogu da budu zadovoljni sa onim što njihovi fudbaleri pružaju ove sezone. Naime, kako sada stvari stoje, jedina lepa stvar može biti ulazak u grupnu fazu Liga Evrope, dok je sve ostalo za zaborav.
Ono što svakako posebno bode oči navijačima crno-belih je podatak da njihova ekipa u ovom trenutku zaostaje velikih jedanaest bodova za prvoplasiranom Crvenom zvezdom, pa je teško očekivati da će Partizan moći ozbiljnije da se umeša u borbu za naslov prvaka, iako bi eventualna pobeda u derbiju sve promenila, jer bi onda na strani crno belih bila i velika psihološka prednost.
U prošlom kolu su izabranici Save Miloševića odigrali jedan dosta dobar meč na svom terenu u kom su bez većih problema slavili protiv ekipe Proletera, a taj meč je završen rezultatom 1:1. Ipak, pre toga se fudbaleri “parnog valjka” najblaže rečeno nisu snašli na gostovanju kod Bačke Topole, gde su golom u poslednjim trenucima susreta iz penala došli do osvojenog boda.
Naravno, ne treba zaboraviti da su fudbaleri Partizana bili nadomak plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, ali su nažalost ispustili prednost od dva gola razlike na gostovanju kod AZ Alkmara, koji pruža sjajne partije ove sezone.
Što se tiče gostovanja kada je ova sezona u pitanju, Partizan je do sada odigrao jedanaest mečeva van svog terena, u kojima su ostvarili sedam pobeda, dva poraza i dva remija.

Naš predlog

Iako je veoma teško prognozirati ovakve mečeve u kojima ne važi koja ekipa je favorit ili u boljoj formi, mišljenja smo da ipak trenutno crveno-beli imaju većih šansi za trijumf. Zbog toga vam hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.30. Ipak, treba očekivati i da Partizan da sve od sebe da ostane neporažen, pa možemo očekivati i makar jedan njihov gol na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom ovih igara i da probate sa igrom 1&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 4.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.