Tip dana: Real Madrid – Barselona: Očekuje nas pravi SPEKTAKL!

Ovog vikenda su na programu mečevi 26. kola španske La Lige, a svakako najzanimljiviji meč ali i najveći derbi ovog kola, a i celog španskog šampionata se igra na stadionu “Santjago Bernabeu” gde će fudbaleri Real Madrida dočekati Barselonu. Meč između ova dva giganta će biti odigran u 21 čas.

Real Madrid: Madriđani su u krizi!

Fudbaleri Reala su za razliku od prethodnih nekoliko sezona na dosta dobar način otvorili ovaj šampionat, i dosta dugo su se Madriđani nalazili na prvom mestu na tabeli. Ipak, opšti utisak je da kako vreme prolazi tako i izabranici Zinedina Zidana pružaju sve slabije partije, a najbolji pokazatelj za to je i poraz u prošlom kolu La Lige, i to na gostovanju kod Levantea, kada je bilo 1:0. Da stvari budu gore i pre toga je ova ekipa na svom terenu samo remizirala i to sa Seltom, a taj meč je završen rezultatom 2:2.
Ono što je svakako bilo karakteristično za Zinedina Zidana su fantastične partije u Ligi šampiona, ali je i tu nažalost Real imao dosta problema ove sezone, a poslednji primer bio je u prvom meču osmine finala kada je na “Santjago Bernabeu” Mančester Siti slavio sa 1:2, i to posle preokreta.
Dobro su Madriđani otvorili taj meč i došli do vođstva, ali su onda “građani” veoma brzo postigli dva gola i na kraju zabeležili veoma važan trijumf koji im donosi lepu prednost pred revanš.
Sve navedeno nam govori da Real Madrid ima velikih problema u poslednje vreme, iako bi eventualnim trijumfom u “El Klasiku” ponovo došli na prvu poziciju na tabeli La Lige, što je svakako primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Do sada su Madriđani odigrali dvanaest mečeva na svom terenu u kojima su ostvarili osam pobeda i čak četiri remija, od kojih je poslednji bio protiv Selte, koja se grčevito bori za opstanak.

Barselona: Buđenje Barse!

Sa druge strane, Barselona nije na najbolji način započela ovogodišnji šampionat, ali je barem utisak da ova ekipa kako vreme prolazi tako i pruža sve bolje partije.
Naime, u prošlom kolu se Barsa pobedom nad Eibarom na svom terenu vratila na prvo mesto na tabeli španske La Lige, i u ovom trenutku imaju dva boda viška od Reala sa kojim se između ostalog i sastaju u ovom kolu.
Što se tiče Lige šampiona, ni Barsa poput svog protivnika na ovom susretu nije blistala u prvom meču nokaut faze pošto su remizirali na gostovanju kod Napolija, ali je i to svakako odličan rezultat ako uzmemo u obzir kako je Barsa odigrala taj meč. Ipak, mora se priznati da se očekuje da izabranici Kikea Setjena pred svojim navijačima opravdaju ulogu favorita i dođu do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, što je na početku godine označeno kao primarni cilj.
Što se tiče La Lige evidentno je da Katalonci ni blizu ne igraju onoliko dobro kao što je to slučaj bio u prethodnom šampionatu, a jedan od najboljih pokazatelja za to je i taj da je Barsa do sada doživela čak četiri poraza, ali i četiri remija, što je zaista previše. Ipak, i u ovakvom stanju se izabranici Kikea Setjena nalaze na prvom mestu na tabeli, pa je sigurno da kada se sve sabere i oduzme, navijači ove ekipe mogu da budu zadovoljni sa rezultatima svoje ekipe.

Naš predlog

Sigurno je da je kao i uvek veoma nezahvalno prognozirati konačan ishod “El Klasika”. U ovakvim mečevima po pravilu i ne pobeđuje ekipa koja je favorit, ali ono što je nekako poprilično izvesno je da nas očekuje jedan duel sa dosta golova. Zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.66. Iz istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom ovih igara i odigrate GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.