Tip dana košarka: Budućnost vs Mornar, derbi meč ABA lige između dva tima iz Crne Gore!

Budućnost

Jako bitan meč za oba rivala. Budućnost u svojoj “Morači” dočekuje ekipu Mornara. Meč je na programu od 18h. Očekujemo utakmicu na veliki broj poena. Budućnost želi da zadrži drugo mesto pred početak plejofa ABA lige, dok Mornar želi u isti taj plejof da uđe sa četvrtog mesta. Biće ovo jako uzbudljiv meč, sasvim sigurno i puna dvorana koja će davati vetar u leđa ekipi Budućnosti. Oba tima su napadački orijentisana i gledaćemo utakmicu na veliki broj poseda, a vrlo verovatno i na veliki broj poena. Budućnost je osvojila kup Crne Gore nedavno, upravo pobedom nad ekipom Mornara. Barani sada imaju priliku za revanš.

Budućnost: Kobs, Ivanović i Martin su glavni oslonci u igri plavih iz Podgorice.

Ekipa iz Podgorice ove sezone ima nešto manje „poznat“ roster. Iz Evrolige su se vratili u Evrokup i samim tim i pojačanja ne mogu da budu toliko zvučna. Pokušavaju svi u klubu da vrate tim u Evroligi, ali će to ići jako teško pored Crvene zvezde i Partizana ove sezone. Međutim, plavi su sastavili sasvim korektan roster. Od pojačanja, ima tu nekoliko jako zanimljivih igrača. Pre svega tu je Skot Bamford od kojeg se očekuje veliki broj poena. Spoljne pozicije je pojačao i Džastin Kobs koji je iz Cedevite došao u ovaj sastav i videli smo koliko on može da bude dobar na ovakvom nivou takmičenja. I u reketu su doveli nekoliko pojačanja, pre svega Mejnersa, koji sa pozicije petice odlično širi protivničke odbrane, jer ima dobar šut za tri poena. U timu su ostali Nikola Ivanović, Petar Popović, Danilo Nikolić, Aleksa Ilić, Zoran Nikolić. Hasan Martin je došao kao startna petica i za sada se pokazao kao najveće pojačanje. Budućnost igra promenljivo ove sezone i vodiće veliku borbu do kraja ligaškog dela za drugo mesto i prednost domaćeg parketa.

Mornar: Od Pulena i Nidama se najviše očekuje, pored Lukovića i Bjelice u reketu.

Ekipa iz Bara se ove sezone pripremila sjajno što se rostera tiče. Doveli su nekoliko odličnih košarkaša koji su ostavili trag u regionu kada je košarka u pitanju. Pre svega treba napomenuti sjajan plejmejkerski – bekovski tandem Pulen – Nidam. To su dva igrača koja mogu svim ekipama u ABA ligi da ubace pod 15+ poena. Odlični 1 na 1 i sa jako dobrim šutem za tri poena. Nisu samo oni pretnja iz ovog tima, u timu je ostao Luković, a priključio mu se i Mirza Begić koji je napustio klub, a zameniop ga je Hant, tako da je Mornar napravio sjajan centarski tandem koji će da gospodari u reketu. Na poziciji četvorke trener Pavićević je doveo iskusnog crnogorskog reprezentativca Milka Bjelicu, koji se posle sezone u Japanu vraća u ABA ligu. Ovo je izuzetno kvalitetan sastav kada pogledate imena koja nastupaju. Luković u ovom delu sezone pravi razliku svojim sjajnim blokadama, kao i najnovije pojačanje iz Primorske, Lens Heris, koji svojim trojkama može da promeni tok utakmice. Klasična šuterska ekipa koja ukoliko uđe u ritam, može da zatrpa svakog protivnika.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izabrati veliki broj predloga. Meridianbet kao favorita na ovom meču vidi Budućnost i za pobedu domaćina nude kvotu 1.36. Ukoliko smatrate da Mornar može da napravi iznenađenje, za pobedu gostiju Meridianbet nudi kvotu 2.90. Mi smo izabrali nešto treće. A to je: gost postiže ukupno poena više od 79.5 i Meridianbet za tu granicu poena daje kvotu 1.86. Očekujemo otvoren meč i obe ekipe preko ove granice poena. Jednostavno, toliko se igra brzo i na veliki broj poseda, da je ovo logičan izbor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.