Tip dana: Čelsi – Liverpul: Ko će u četvrtfinale FA Kupa?

U utorak je na programu mnogo zanimljivih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel osmine finala FA Kupa u kom će Čelsi na “Stamford Bridžu” dočekati ekipu Liverpula. Meč između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Čelsi: Možda je ovo i maksimum ove ekipe!

Čelsi igra dosta promenljivo ove sezone, ali se čini da i pored toga svi navijači ove ekipe mogu da budu prezadovoljni makar sa tabelom, ako ne i sa partijama koje pružaju njihovi fudbaleri. Naime, “plavci” se u ovom trenutku nalaze na četvrtom mestu koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što je svakako primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, svakako treba napomenuti da izabranici Frenka Lamparda i ove sezone nastupaju u Ligi šampiona, ali će po svemu sudeći svoje takmičenje završiti u osmini finala, pošto su u prvom meču doživeli ubedljiv poraz na svom terenu od Bajerna iz Minhena, i biće im potrebno pravo čudo kako bi došli do plasmana među osam najboljih evropskih ekipa.
Što se tiče Premijer lige, u prošlom kolu je Čelsi nekako isčupao bod na gostovanju kod Bornmauta, a taj meč je završen rezultatom 2:2. Svakako treba napomenuti da je dvostruki strelac na tom susretu bio Alonso, koji igra sjajno u poslednje vreme.
Sigurno je da “plavci” imaju velike ambicije i u FA Kupu što im je verovatno i jedino takmičenje u kom mogu doći do trofeja na kraju sezone, pa je sigurno da će maksimalno ozbiljno dočekati Liverpul koji bi vrlo verovatno mogao da nastupi i sa drugim timom.

Liverpul: Nešto slabije partije u poslednje vreme!

Teško da su navijači Liverpula mogli da požele bolju sezonu za svoje fudbalere. Naime, “redsi” igraju fenomenalno čitavim delom šampionata zbog čega su praktično jednu ruku stavili na šampionski pehar, namenjen pobedniku Premijer lige. U ovom trenutku Liverpul ima čak osamnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, ali su ipak tek u prošlom kolu doživeli svoj prvi poraz u šampionatu, i to na gostovanju kod Votforda kada je bilo 3:0.
Ako uzmemo u obzir da je nedavno Liverpul poražen i u prvom meču osmine finala Lige šampiona i to na gostovanju kod Atletiko Madrida, kada je bilo 1:0, slobodno možemo govoriti da se ova ekipa nalazi u blagoj krizi. Između tih mečeva su izabranici Jirgena Klopa uz dosta muke na svom terenu savladali Vest Hem iako su “čekićari” u jednom trenutku tog meča vodili sa 1:2, ali su “redsi” na kraju preko Salaha i Manea došli do novog trijumfa.
Jasno je da je prioritet izabranika Jirgena Klopa ove sezone Premijer liga, i sigurno je da u tome i leži razlog zašto je Liverpul do sada doživeo samo jedan poraz i jedan remi. Sigurno da će se u nastavku šampionata, “redsi” više fokusirati na Ligu šampiona gde jure prednost Atletiko Madrida iz prvog meča, kada je bilo 1:0, ali ne treba zaboraviti ni takmičenje u FA Kupu, gde je do sada Liverpul igrao sa drugim timom.

Naš predlog

Pre svega, veoma je neizvesno da li će se Jirgen Klop odlučiti za najboljih jedanaest u ovom susretu, pa ćemo se zbog toga fokusirati na golove, kojih bi i te kako trebalo da bude na ovom susretu. Predlažemo vam da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69. Treba očekivati da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.99. Za kraj, smatramo da bi ovde moglo da padne i više od tri gola, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.