Tip dana: LASK – Mančester Junajted: Može li domaćin do iznenađenja?

U četvrtak su na programu prvi mečevi osmine finala Liga Evrope, a za vas smo ovog puta analizirali duel između LASK-a i Mančester Junajteda. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 55 minuta.

LASK: Sjajna sezona za ovu ekipu!

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da svi navijači LASK-a mogu da budu prezadovoljni sa načinom na koji igraju njihovi fudbaleri ove sezone. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli austrijskog šampionata, i to uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Salcburg, koji godinama unazad nema dostojnu konkurenciju u austrijskom prvenstvu.
Na sve to, fudbaleri LASK-a ove sezone igraju fantastično i u Ligi Evrope gde su prvo uspeli da prođu grupnu fazu, a onda i u šesnaestini finala da eliminišu favorizovani AZ Alkmar, i plasiraju se u osminu finala, što je svakako iznad svih očekivanja kada je ova simpatična ekipa u pitanju.
U prošlom kolu austrijskog šampionata je LASK slavio na jednom izuzetno teškom gostovanju kod Matersburga, a taj meč je završen rezultatom 0:1, iako je gostujuća ekipa propustila da realizuje jedanaesterac na tom susretu. Pre toga je LASK doživeo poraz od Salcburga u polufinalu austrijskog Kupa, pa je sigurno da je ta pobeda došla u pravo vreme, zbog čega fudbaleri ove ekipe meč sa Mančester Junajtedom dočekuju u izuzetno lepom raspoloženju.
Kada su u pitanju mečevi koje je LASK ove sezone odigrao na domaćem terenu, ova ekipa je ostvarila šest pobeda, tri remija i dva poraza, dok su na gostovanjima perfektni, pošto su zabeležili svih jedanaest pobeda. Ipak, u Ligi Evrope je za sada LASK ostvario sve pobede na domaćem terenu, dok se baš i nisu proslavili na gostovanjima.

Mančester Junajted: Stvari idu na bolje!

Što se tiče Mančester Junajteda, sigurno je da ova ekipa ne igra baš najbolje ove sezone, ali je isto tako i vidan veliki pomak u igri u poslednjih nekoliko mečeva, a to potvrđuje i pogled na tabelu, koji nam govori da se Mančester trenutno nalazi na petom mestu na tabeli, koje će po svemu sudeći na kraju šampionata doneti plasman u Ligu šampiona, pošto je odavno poznato da je Mančester Siti izbačen iz Evrope i da neće imati pravo da igra u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju u naredne dve sezone.
Svakako da svi navijači “crvenih đavola” mogu da budu i zadovoljni sa načinom na koji njihovi ekipa nastupa u Ligi Evrope, pošto su bez većih problema prošli grupnu fazu, a onda i eliminisali nimalo naivnu ekipu Klub Briža, i to pošto su u revanšu na Old Trafordu slavili sa više nego ubedljivih 5:0.
Još jedan podatak koji potvrđuje da “đavoli” igraju fenomenalno u poslednje vreme je i pobeda u poslednjem kolu Premijer Lige kada su na svom stadionu savladali Mančester Siti, a taj meč je završen rezultatom 2:0. Bio je to peti vezani meč na kom izabranici Ole Gunara Solskjera nisu poraženi, a u tom periodu su ostvarili čak tri pobede i dva remija, a svakako treba dodati da su primili samo jedan gol, i to na gostovanju kod Evertona kada je bilo 1:1.
Mančester Junajted ima dosta problema na gostovanjima ove sezone, gde su do sada u Premijer ligi ostvarili samo četiri pobede, što je zaista loše kada su ambicije “crvenih đavola” u pitanju, dok su na svom terenu neuporedivo bolji.

Naš predlog

LASK igra zaista fantastično ove sezone, ali je sigurno da ga ovog puta verovatno očekuje i najteži zadatak do sada pošto će na svom terenu dočekati Mančester Junajted koji je u naletu forme. Toplo vam preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda na ovom susretu, jer je zaista sve moguće. Mišljenja smo da bi ovo mogao da bude jedan susret u kom će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10. Iz istog razloga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa još boljom kvotom 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.