Tip dana: Energetik – BATE Borisov: Kreće nova sezona u Belorusiji!

U četvrtak je kao i u nekoliko prethodnih dana izuzetno slaba ponuda, ali je sigurno da će sve kladioničare obradovati podatak da upravo u četvrtak počinje beloruska liga. Ovoga puta smo za vas analizirali duel između Energitika i BATE Borisova koji je na programu od 15 časova.

Energetik: Cilj je opstanak u društvu najboljih!

Fudbaleri Energitika su većim delom prošle sezone bili na mestu koje vodi u drugu ligu, ali je onda ova ekipa odigrala zaista fantastično u finišu sezone, i tako uspeli da dođu do opstanka, što će bez sumnje i ovoga puta biti primarni cilj.
Žreb nije bio naklonjen ovoj ekipi pa će odmah u prvom susretu na svom terenu dočekati BATE Borisov koji želi da učine sve da ponovo dođe do šampionske titule u beloruskom šampionatu, nakon što je prošle godine pehar otišao u ruke fudbalera Bresta.
Što se tiče Energetika, svakako treba istaći da je ova ekipa u pet poslednjih kola u prošlom šampionatu ostvarila čak tri pobede i dva remija, što znači da nisu doživeli nijedan poraz u ključnom delu sezone, što im je na kraju krajeva i donelo toliko željeni opstanak. Posebno treba istaći da je Energetik u poslednjem kolu prošlogodišnjeg šampionata na svom terenu savladao Dnjapro, koji im je između ostalog i bio direktan konkurent u borbi za opstanak, pošto su pre poslednjeg kola imali isti broj bodova.

BATE Borisov: Može li BATE do povratka na tron?

Mimo svih očekivanja fudbaleri BATE Borisova su prošle sezone posle višegodišnje dominacije u beloruskom šampionatu ostali bez titule šampiona, pošto je prvo mesto pripalo ekipi Bresta, koja je na kraju imala čak pet bodova više u odnosu na ekipu iz Borisova, koja je ruku na srce većim delom šampionata pružala izuzetno slabe partije.
Nema nikakve sumnje da će zbog toga BATE imati čini se nikad veći motiv da se vrati na tron, ali svakako da to neće biti nimalo lak zadatak, pošto se čini da belorusko prvenstvo odavno nije bilo ujednačenije.
Na četiri kola pre kraja prošlog šampionata je već bilo jasno da BATE neće osvojiti titulu pošto su na domaćem terenu doživeli šokantan poraz od Isloča kada je bilo 2:4. Svakako ne treba zaboraviti da je ekipa iz Borisova u tri poslednja kola ostvarila tri pobede, ali to nažalost nije bilo dovoljno za titulu, pošto je prvoplasirani Brest slavio na poslednja dva susreta, što je bio razlog za veliko slavlje navijača ove ekipe.
Ono što treba pomenuti je da je BATE Borisov izborio i kvalifikacije za Ligu Evrope, i sigurno je da će plasman u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje uz titulu šampiona Belorusije biti jedan od primarnih ciljeva kada je ova sezona u pitanju.

Naš predlog

BATE želi od samog starta da pokaže svojim rivalima da su glavni favoriti za šampionsku titulu, i deluje da su apsolutni favoriti u duelu protiv Energetika, kome će svakako primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, do čega su prošle sezone došli u poslednjem kolu. Zbog toga vam toplo preporučujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77. Treba očekivati da bude i dosta golova na ovom susretu, pa vam zato predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.