Tip dana: Islač – Neman: Mnogo iznenađenja na startu beloruskog šampionata!

Poznato je da se kada je Evropa u pitanju fudbal igra još jedino u Belorusiji gde su uveliko u toku mečevi prvog kola. U dosadašnjim mečevima je bilo dosta iznenađenja pa su tako dve prvoplasirane ekipe u prošlom šampionatu Brest i BATE Borisov sezonu počele bez trijumfa, ali ne treba zaboraviti ni da je Žodino slavio kod Šahtjora koji je bio apsolutni favorit u tom susretu. Ovoga puta smo za vas analizirali duel između Islača i Nemana koji je zakazan za 14 časova.

Islač: Može li ova ekipa do plasmana u Ligu Evrope?

Fudbaleri Islača su prošle sezone igrali zaista dobar fudbal, i sa tog aspekta navijači ove ekipe imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo. Naime, ova ekipa je sezonu završila na sjajnom petom mestu na tabeli što je svakako veliki uspeh.
Sigurno je da bi ova ekipa završila i na boljem mestu na tabeli da u poslednja tri kola nisu odigrali jako loše pošto u tom periodu nisu ostvarili nijedan trijumf, pošto su dva puta remizirali uz jedan poraz.
Fudbaleri Islača su pružali sjajne partije u prošlom šampionatu na svom terenu pošto su na petnaest odigranih mečeva ostvarili čak osam pobeda, pet remija (od čega četiri u poslednja četiri meča na domaćem terenu) i samo dva poraza. Ipak, kada su gostovanja u pitanju ova ekipa je igrala nešto slabije nego na svom terenu pa su tako na petnaest odigranih mečeva ostvarili pet trijumfa, tri remija i čak sedam poraza.
Ovoga puta im u goste dolazi ekipa Nemana sa kojom Islač nema dobar skor pošto su ostvarili samo jedan trijumf u polednjih deset mečeva, pa je sigurno da sa velikom dozom opreza ulaze u premijerni meč u novom šampionatu.

Neman: Sredina tabele ili nešto više?

Po starom dobrom običaju fudbaleri Nemana su prošlu sezonu u beloruskom šampionatu završili na sredini tabele, preciznije na devetom mestu što je sasvim zadovoljavajuće. I prošle sezone su fudbaleri ove ekipe igrali poprilično nepredvidljvo i promenljivo što ih je verovatno i koštalo nekog boljeg plasmana, ali je sasvim sigurno da ni ovako situacija nije nimalo loša.
Neman je šampionat završio sa 36 osvojenih bodova što je za samo šest bodova više od ekipe koja je na kraju napustila najkvalitetniji rang beloruskog fudbala, ali daleko od toga da se ova ekipa tokom sezone borila za opstanak, pošto su uglavnom vreme provodili na sredini tabele.
Što se tiče domaćih mečeva, Neman je prošle sezone odigrao petnaest susreta na svom terenu na kojima je zabeležio samo četiri pobede, uz pet remija i čak šest poraza. Kada su u pitanju mečevi na strani, treba istaći da je ova ekipa odigrala petnaest susreta na kojima su ostvarili šest pobeda, samo jedan remi i čak osam poraza, što nam govori da je ova ekipa igrala bolje na gostovanjima nego na svom terenu, zbog čega sasvim sigurno u lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje kod Isloča, koji želi trijumfom da započne šampionat.

Naš predlog

Islač ima izuzetno loš međusobni skor protiv Nemana i zanimljivo je da su na deset poslednjih susreta ostvarili samo jedan trijumf. Ipak, prošle godine je ova ekipa odigrala zaista dobro pa smo mišljenja da će u ovom šampionatu samo nastaviti sa dobrim partijama iz prošle sezone zbog čega vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96. Takođe, treba očekivati i jedan uzbudljiv ali i efikasan susret zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.12.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.