Tip dana: Dinamo Minsk – Žodino: Da li je konačno vreme za pobedu domaćina?

Ovog vikenda su na programu mečevi trećeg kola beloruskog šampionata, što je ujedno i jedina evropska liga koja se trenutno igra zbog koronavirusa. Ovoga puta smo za vas analizirali duel između Dinamo Minska i Žodina koji je na programu od 18 časova.

Dinamo Minsk: Katastrofalan početak šampionata!

Dinamo Minsk je jedini klub iz Belorusije koji je igrao u prvoj ligi Sovjetskog Saveza. Igrali su 39 puta u tom rangu takmičenja, a 1982. godine su i osvojili šampionsku titulu. Time su postali jedna od samo tri ekipe van Rusije i Ukrajine kojima je to pošlo za rukom. Pre njih su to uspeli još da urade Dinamo Tbilisi i Ararat Jerevan.
Ipak godinama unazad ova ekipa ne pruža partije kakve navijači očekuju a najbolji pokazatelj za to je i prošlogodišnji šampionat kada su završili na četvrtom mestu na tabeli uz čak petnaest bodova zaostatka u odnosu na trećeplasirani Soligorsk.
Ono što tek ne valja je da ekipa iz Minska nije na najbolji mogući način započela ni ovu sezonu pošto u prva dva kola imaju dva poraza i nalaze se na katastrofalnom trinaestom mestu na tabeli beloruskog šampionata.
Fudbaleri ove ekipe su u prvom kolu poraženi na svom terenu i to mimo svih očekivanja od ekipe Ruha, koja je pritom novajlija u društvu najboljih. U drugom kolu je za Dinamo usledio gradski derbi protiv Minska, ali su izabranici trenera Sergeja Gurenka i tu poraženi u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 3:2. Treba dodati da je Minsk već posle prvih 45 minuta vodio sa 3:0, ali su se u nastavku meča domaći fudbaleri opustili i dozvolili gradskom rivalu da im za vrlo kratko vreme postigne dva gola, ali nažalost Dinamo Minsk nije imao snage za potpuni preokret.
Inače, trenera ove ekipe pamte Sergeja Gurenka po tome što je asistirao Slavoljubu Muslinu na klupi Srbije koja je u tom periodu uspela da dođe do plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji, gde se “orlovi” nažalost nisu proslavili.ž

Žodino: Fenomenalne partije na startu sezone!

Fudbaleri Žodina su prošle sezone igrali iznad očekivanja a to nam je na kraju najbolje pokazala i tabela koja nam govori da je ova ekipa šampionat završila na odličnom šestom mestu na tabeli. što je svakako iznad svih očekivanja. Međutim, nema nikakve sumnje da bi fudbaleri ove ekipe završili i bolje plasirani na tabeli da nisu u poslednja tri kola doživeli isto toliko poraza, iako su sve do tog trenutka igrali poprilično dobro.
Što se ove sezone tiče, svakako da navijači ove ekipe mogu da budu prezadovoljni pošto se njihovi fudbaleri posle dva odigrana kola nalaze na deobi prvog mesta na tabeli.
Naime. u prvom kolu je Žodino slavio na gostovanju kod favorizovanog Soligorska i to pošto su do pobedonosnog gola došli u prvom minutu sudijske nadoknade kada je pogodio Ramos. Sa sjajnim partijama je ova ekipa nastavila i u prošlom kolu kada su na svom terenu sa 1:0 savladali ekipu Belšine, koja je ove sezone došla do plasmana u prvu ligu.
Do sada Žodino nije primio nijedan gol što je sjajan podatak obzirom da je to prošle sezone bio i najveći problem za ovu ekipu.
Inače, najveći uspeh Žodina u beloruskom šampionatu je osvojeno četvrto mesto, a poslednji put su do tog plasmana stigli još 2007. godine.
Svoj najveći uspeh u poslednje vreme je ova ekipa ostvarila pre četiri godine kada su osvojili beloruski Kup.
Što se tiče gostovanja, u prošloj sezoni je ova ekipa gostovala petnaest puta i ostvarili čak šest pobeda, samo dva remija, ali i sedam poraza.

Naš predlog

Dinamo Minsk je izuzetno loše započeo ovu sezonu, ali će priliku za popravni imati na svom terenu protiv Žodina koji je fenomenalno započeo novi šampionat. Ono što je veoma zanimljivo je da je Žodino u poslednja dva susreta sa Dinamom slavio, a tom prilikom su im postigli ukupno sedam golova. Ipak, ovoga puta dajemo prednost domaćoj ekipi koja prosto nema prava na kiks, pošto su u prva dva kola doživeli dva poraza. Ruku na srce i kvalitet je na strani domaćina zbog čega vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.16. Obzirom da je Žodino na dva poslednja susreta dao čak sedam golova Dinamu iz Minska, mišljenja smo da će i ovog puta postići makar jedan gol zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom G1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom 1&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 5.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.