Tip dana: BATE Borisov – Ruh: BATE u katastrofalnoj formi, može li Ruh do iznenađenja?

U subotu se nastavljaju mečevi trećeg kola beloruskog šampionata a za vas smo ovog puta pripremili duel između BATE Borisova i Ruha. Duel između ove dve ekipe je zakazan za 16 časova i 30 minuta.

BATE Borisov: Niko ovo nije očekivao!

Bez sumnje, fudbaleri BATE Borisova su najveće razočarenje u dosadašnjem toku beloruskog šampionata. Naime, najtrofejniji beloruski klub se posle dva odigrana kola nalazi na katastrofalnom 14. mestu na tabeli, i to pošto su u prva dva kola doživeli dva poraza.
Na otvaranju šampionata je BATE poražen na gostovanju kod novajlije Energetika, koja je bez većih problema slavila protiv najvećeg favorita za osvajanje naslova prvaka. Taj meč je završen rezultatom 3:1 i sigurno da je to bio najgori meč ekipe iz Borisova u prethodnih nekoliko godina. Kada su svi mislili da će se BATE iskupiti svojim navijačima za poraz u prvom kolu usledio je novi neuspeh i to u Moziru, na gostovanju kod Slavije kada je bilo 2:1 za ovu ekipu, što je samo potvrdilo da se BATE nalazi u očajnoj formi na startu šampionata.
Ne treba zaboraviti da je ovaj tim prošle sezone posle čak trinaest godina dominacije u beloruskom fudbalu ostao bez titule prvaka, pa je sigurno da će fudbaleri ove ekipe uraditi sve da se ove sezone vrate na tron.
Ipak, neće to biti nimalo lak zadatak za ekipu iz Borisova pošto je nekoliko ekipa fantastično startovalo u ovom šampionatu, a BATE već sad zaostaje čak šest bodova u odnosu na vodeće ekipe na tabeli, pa nema nikakve sumnje da im je pobeda imperativ u ovom susretu.
Inače, biće ovo prvi meč za BATE Borisov na domaćem terenu, a prošle sezone su odigrali petnaest susreta na svom terenu, na kojima su ostvarili čak 12 trijumfa, jedan remi i dva poraza. Gostovanja su daleko veći problem za najtrofejniju belorusku ekipu, a to su nam prva dva kola najbolje i potvrdila.

Ruh: Primarni cilj je opstanak!

Kada je u pitanju Ruh, nema nikakve sumnje da je i sam plasman ove ekipe u prvu ligu Belorusije ogroman uspeh, pa shodno tome, sigurno da će glavna ambicija ove ekipe biti opstanak u društvu najboljih.
Naime, Ruh je prošle sezone igrao u drugoj ligi gde su na kraju zauzeli treće mesto na tabeli što im je donelo baraž za ulazak u “Višaja” ligu. Tu ih je sačekala ekipa Dnjapra koja je završila sezonu na 14. mestu. Bio je to dvomeč za pamćenje, a na kraju su posle dva susreta koja su završena istim rezultatom (2:1) odlučivali penali. Tu se bolje snašla ekipa Ruha koja je na taj način došla do svog primarnog cilja.
Kada je u pitanju ovaj šampionat, deluje da svi navijači ove ekipe mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji igra Ruh ove sezone. Naime, posle dva odigrana kola ova simpatična ekipa se nalazi na desetom mestu na tabeli i to pošto su do sada ostvarili po jednu pobedu i jedan poraz.
U prvom kolu je ova ekipa napravila pravi podvig pošto su slavili na gostovanju kod Dinama iz Minska, a taj meč je završen rezultatom 0:1, a jedini gol na tom susretu je postigao Kovtun sredinom prvog poluvremena. U drugom kolu je ipak Ruh odigrao nešto slabije meč u odnosu na prvo kolo pošto su poraženi na svom terenu od Energetika koji za sada predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađanja u novom šampionatu.
Što se tiče gostovanja, Ruh važi za ekipu koja igra sjajno van svog terena, a to nam najbolje govori podatak da su prošle sezone na četrnaest gostovanja ostvarili čak osam pobeda i šest remija, što znači da nisu imali nijedan poraz na strani. Sa istim partijama su nastavili i ove sezone, pošto su već mimo svih očekivanja slavili na gostovanju kod Dinamo Minska.

Naš predlog

Bilo bi previše kada BATE Borisov ponovo ne bi pobedio, pošto bi to značilo da je najveći favorit za osvajanje šampionske titule u Belorusiji krenuo u novu sezonu sa tri meča bez trijumfa. Sa druge strane, glavna ambicija Ruha je opstanak u društvu najboljih, ali je sigurno da to neće biti nimalo lak zadatak. Mišljenja smo da će BATE zabeležiti konačno svoj prvi trijumf u ovom prvenstvu zbog čega vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.30. Iz istog razloga vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.85. Treba očekivati da se domaća ekipa raspuca na ovom susretu i i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom D3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.22.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.