Tip dana: Islač – Slutsk: Može li domaćin da iskoristi velike finansijske probleme Slutska?

Poslednji me trećeg kola beloruskog šampionata, odnosno “Višaja” lige nam donosi duel između Islača i Slutska. Meč između ove dve ekipe je na programu od 17 časova.

Islač: Sjajan start šampionata!

Iako je pre početka beloruskog šampionata najveća zvezda Isloča a vrlo verovatno i čitavog beloruskog fudbala Aleksander Hleb odlučila da okači kopačke o klin, to se za sada uopšte nije odrazilo na partije ove ekipe, koja posle prva dva kola ima maksimalan učinak.
Naime, Isloč se trenutno nalazi na deobi prvog mesta sa čak još tri ekipe, pošto imaju šest osvojenih bodova. Ono što je veoma interesantno je da Isloč do sada nije primio nijedan gol u ovom šampionatu, a upravo je ova ekipa najviše problema imala sa zadnjom linijom tima u prošloj sezoni.
Takođe, treba pomenuti da je Isloč oba dosadašnja meča odigrao na svom terenu. U prvom kolu su slavili protiv neugodnog Nemana, a taj meč je završen rezultatom 1:0. U drugom kolu je barem na papiru Isloč imao daleko lakši posao pošto im je gostovala ekipa Smoleviča. Taj duel je ova ekipa rešila još u ranoj fazi susreta, a ostaje žal što do kraja nisu iskoristili još nekoliko poprilično izglednih prilika.
Ono što bez ikakve sumnje treba pomenuti je podatak da je upravo Islač prošle sezone presudio BATE Borisovu i to u jednom fantastičnom susretu, kada su uspeli da postignu čak četiri gola na gostovanju kod najtrofejnije beloruske ekipe. Inale, Isloč je prošli šampionat završio na odličnom petom mestu na tabeli.
Zbog dobrih partija na startu ovogodišnjeg šampionata fudbaleri Isloča u poprilično lepom raspoloženju dočekuju Slutsk koji ima velikih problema, pre svega u finansijskom smislu.

Slutsk: Veliki finansijski problemi!

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da navijači Slutska imaju dosta razloga za zadovoljstvo, ali samo kada su u pitanju igre svojih fudbalera, koji igraju solidno na startu šampionata. Ipak, ono što dosta više brine navijače ove ekipe su finansijski problemi kluba, koji bi čak mogao i da odustane zbog gubitka generalnog sponzora!
Zanimljivo je da se ovih dana i na zvaničnom sajtu ove ekipe pojavio tekst u kome klub moli sve dobre ljude da pomognu koliko mogu, pošto je budućnost kluba poprilično neizvesna.
Deluje da se ogromni finansijski problemi još uvek nisu odrazili na ovu ekipu koja se posle dva odigrana kola nalazi na sredini tabele, preciznije na osmom mestu.
Naime, u prvom kolu je Slutsk odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu u kom su bez većih problema savladali poprilično neugodnu ekipu Slavije iz Mozira a taj susret je završen rezultatom 3:1, što je posebno obradovalo sve navijače ove ekipe, i makar malo im skrenulo misli sa očajne situacije u klubu. Međutim u prošlom kolu je Slutsk doživeo poraz na svom terenu od Bresta, kada je bilo 0:1, a jedini gol na tom susretu je postigao legendarni Artem Milevski.
Poput Isloča i ova ekipa je prva dva susreta odigrala na domaćem terenu, pa je veliko pitanje kako će se snaći na prvom gostovanju u ovoj sezoni.

Naš predlog

Islač igra zaista fantastično na početku šampionata i sigurno je da su veliki favoriti u duelu protiv Slutska koji ima usput i velikih finansijskih problema. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.73. Sigurno je da bi ovo mogao da bude i jedan susret sa velikim brojem golova zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.47. Za kraj, nekako najrealnije na ovom susretu je da domaćin postigne makar jedan gol u prvom poluvremenu, i zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom ID1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.