Tip dana: Brest – Soligorsk: Aktuelni šampion želi do trofeja i u Kupu!

Poznato je da se od svih evropskih liga fudbal igra jedino još u Belorusiji, a ove srede su na programu i prvi mečevi polufinala beloruskog Kupa. Za vas smo ovog puta pripremili duel između Bresta i Soligorska. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Brest: Aktuelni šampion ima velike ambicije i u Kupu!

Fudbaleri Bresta će dugo pamtiti prošlu sezonu pošto su mimo svih očekivanja došli do naslova prvaka, što je samo po sebi ogroman uspeh pošto im je to prva titula još od osnivanja koje se desilo 1960. godine. Da se ovaj klub polako ali sigurno uzdiže bilo je jasno 2017. godine, ali i godinu kasnije kada je ova ekipa došla do trofeja u nacionalnom Kupu. Ipak, ono što se desilo prošle godine je svakako predstavljalo šlag na tortu, i ono što je takođe važno je da će Brest biti predstavnik Belorusije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što apsolutno niko pre početka prošlog šampionata nije mogao ni da pretpostavi, ako uzmemo u obzir da je BATE Borisov trinaest puta zaredom osvajao šampionsku titulu.
Međutim, navijači Bresta nemaju previše razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju start ovog šampionata. Naime, posle tri odigrana kola prošlogodišnji šampion se nalazi tek na desetom mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda. U prvom kolu je ova ekipa na svom terenu samo remizirala protiv Smoleviča koji su prošle sezone igrali u drugoj ligi. U drugom kolu je aktuelni šampion slavio na gostovanju kod Slutska koji se nalazi u velikim finansijskim problemima, ali i pored toga igraju iznad očekivanja.
U prošlom kolu je Brest doživeo neočekivani poraz na svom terenu protiv Slavije iz Mozira, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Iako su gosti slavili na ovom susretu treba biti realan pa priznati da je domaćin propustio dosta izglednih prilika, što je ekipa iz Mozira vešto umela da kazni i dođe do svoje druge pobede u sezoni.

Soligorsk: Može li ova ekipa do pobede u ovom susretu?

Šahtjor Soligorsk je igrao zaista dobro prošle sezone, a to bez sumnje najbolje pokazuje podatak da je ova ekipa sezonu završila na sjajnom trećem mestu koje im je između ostalog donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je svakako ogroman uspeh.
Ekipa iz Soligorska je završila odmah iza drugoplasiranog BATE Borisova, ali i prvoplasiranog Bresta, sa kojim se ovog puta sastaju i to u prvom meču polufinala beloruskog Kupa. Treba dodati da je u jednom trenutku Soligorsk bio dosta blizu i druge pozicije na tabeli, ali je na kraju ipak favorizovani BATE dosta bolje finiširao.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, treba biti iskren pa priznati da smo od Soligorska očekivali dosta više. Naime, ova ekipa se posle tri odigrana kola nalazi u donjem delu tabele, preciznije na osmom mestu sa samo četiri osvojena boda. U prvom kolu je Soligorsk mimo svih očekivanja doživeo poraz na svom terenu i to golom koji su primili u poslednjim trenucima susreta. U drugom kolu je ova ekipa odigrala svoju najbolju utakmicu ove sezone pošto su slavili na gostovanju kod Gorodeje kada je bilo 0:2. Ipak, u prošlom kolu je Soligorsk ponovo neprijatno iznenadio sve svoje navijače pošto su na svom terenu samo remizirali protiv Nemana, u meču u kom nije bilo golova, ali ni previše šansi.
Kako sada stvari stoje deluje da Soligorsk barem na startu šampionata pruža dosta bolje partije na strani, ali je veliko pitanje kako će se snaći u duelu protiv aktuelnog šampiona.

Naš predlog

Slobodno možemo govoriti o tome da smo i od jedne i od druge ekipe dosta više očekivali u ovom šampionatu, ali je situacija takva da se i Brest i Soligorsk trenutno nalaze u donjem delu tabele sa četiri osvojena boda. Ipak, svakako da obe ekipe imaju velike ambicije kada je Kup u pitanju, a prednost ipak dajemo domaćoj ekipi koja želi na najbolji mogući način da zaokruži uspešnu godinu. Zbog toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.35. Treba očekivati i jedan meč sa većim brojem golova, pošto i jedna i druga ekipa neguje napadački fudbal, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.