Košarkaška “pijaca” je aktivna i za vreme pandemije!

košarka

Po rečima mnogih stručnjaka iz sveta epidemiologije, polako ulazimo u završnu fazu borbe protiv “korona” virusa. To znači da će se mnoge stvari polako vraćati u normalu do kraja ovog meseca aprila i već od maja možemo očekivati neke pomake na bolje kada su sve sfere života u pitanju. Mi se ovde naravno najviše koncentišemo na sport i raduju činjenice koje dolaze iz raznih delova sveta. Konkretno su nemački fudbalski klubovi počeli sa timskim treninzima, dok su italijanski mediji preneli da se sličan scenario očekuje i u njihovoj zemlji početkom maja. Dok ste stvari polako stabliziju, ono što ne prestaje da se dešava, jesu priče o potencijalnim transferima. Košarkaško tržište ovih dana ima nekoliko zanimljivh “trade alert” situacija.

Barckoas je doneo nešto novo u Olimpijakos, a sada želi i da osveži svoj roster.

Olimpijakos je ovih dana najčešće spominjan klub, kada je reč o timovima koji igraju Evroligu. Jorgos Barcokas se vratio na mesto prvog trenera crveno belih iz Pireja. Kada se pogleda njegova karijera, jedino je u ovom timu imao prave uspehe. Zatekao je klub u popriličnoj krizi rezultata i njegovim dolaskom se mnogo toga promenilo na bolje. Barcokas je odmah primenio svoje trenerske veštine i zamisli. Ono što mu ne ide u prilog, jeste vest koja ga je sačekala odmah na startu. Naime, “javna tajna” je da Nikola Milutinov nakon ove sezone neće biti više član Olimpiajkosa. On je draftovan od strane San Antonija, ali je i odlazak “preko bare” pod velikim znakom pitanja. Nikola je u jednoj od svojih izjava rekao da ne želi da ide u NBA da maše peškirima i da će samo uz garantovanu minutaži i normalnu ulogu da se odluči za takav korak. Sa druge strane, vlada veliko interesovanje evropskih klubova za usluge srpskog reprezentativca, što i ne čudi, s'obzirom da je Milutinov među najboljim visokim igračima na starom kontinentu. Kao prvi favorit, u trci za njegov potpis pominje se CSKA iz Moskve.

Naravno, odlazak Milutinova bi bio ogorman gubitak za Olimpijakos, pa je struka u dogovoru sa upravom kluba već pronašla zamenu. To je dobro poznato lice svim ljubiteljima regionalne košarke, sadašnji centar Budućnosti iz Podgorice – Hasan Martin. Martin je zaista pokazao ove sezone da se odlično snalazi u reketu i da može da bude jako nezgodan u igri 2 na 2, a upravo je to ono što Barcokas najviše forsira u svojoj filozofiji igre. Hasan je u Evrokupu beležio 13.6 poena po meču i na nekoliko mečeva smo videli njegove neverovatne partije. Od njega se očekuje, po rečima ljudi iz kluba, da bude odlična zamena za prvog centra, a ukoliko se okolnosti promene i prvi izbor na poziciji pet. Levoruk je i jako nezgodan za čuvanje. Olimpijakos će sa njim dobiti jednu pokretnu peticu koja može biti itekako produktivna u napadu, dok se u fazi odbrane mora mnogo raditi sa njim, jer je tu pokazao određene slabosti.

Kada je u pitanju Željko Obradović, uvek se velika prašina diže!

Mnogo novinskih članaka ovih dana je bilo posvećeno Željku Obradoviću. Iako se nije izjašnjavao po tom pitanju, dolaze informacije da je trofejni srpski stručnjak već nekoliko puta odbio ponudu Fenera za produžetak saradnje. Željko posle osvajanja Evrolige sa Fenerom, nema baš mnogo sreće u narednim sezonama. Ova aktuelna je došla “kao šlag na tortu”. Veliki broj povreda krucijalnih igrača i nekoliko zaista neočekivanih poraza. Po košarkaškim kuloarima se priča da će Željko nakon ove sezone (ako se uopšte i odigra) napustiti klupu turskog tima i da će uzeti godinu dana odmora, van košarke. Isto to je uradio i posle odlaska iz Panatinaikosa. Međutim, tu se priča ne završava. Kako je Svetislav Pešić i sam isticao da će se baviti ovim poslom do kraja ove ili eventualno sledeće sezone, kao njegov naslednik na klupi se pominje ni manje ni više nego Željko Obradović. To je kao bomba odjeknulo u košarkaškom svetu i ono što je jako čudno, nigde nismo do sada videli oštre demante ovih vesti. Bilo kako bilo, biće ovo jako zanimljiv kraj košarkaške sezone, a izgleda da nas prava uzbuđenja tek očekuju nakon toga!

Nadamo se da ste zdravi i da u krugu porodice provodite ove karantinske dane! Srećni vam nadolazeći praznici i sve najbolje! Nadam se da uživate u našim tekstovima, jer vas sutra očekuje jedna jako zanimljiva košarkaška priča! Sportski pozdrav!!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.