Tip dana: Žodino – Energetik: Lider na tabeli ide po novu pobedu na teškom gostovanju!

U subotu se nastavljaju mečevi četvrtog kola beloruskog šampionata, a za vas smo ovoga puta pripremili jedan od najzanimljivijih susreta u okviru ovog kola u kom će Žodino na svom terenu dočekati Energetik iz Minska, koji se posle tri odigrana kola mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli. Meč između ove dve ekipe je na programu od 15 časova.

Žodino: Može li ova ekipa do borbe za Ligu Evrope?

Fudbaleri Žodina su prošle sezone pružali izuzetno dobre partije i to je na kraju rezultiralo sa osvojenim šestim mestom na tabeli. Da je Torpedo u finišu šampionata igrao nešto bolje i da nisu nanizali tri vezana poraza, sigurno je da bi sezonu završili i na boljem mestu na tabeli, ali to svakako ne bi ništa promenilo, pošto su na kraju imali čak dvadeset bodova manje od trećeplasiranog Soligorska, a poznato je da to treće mesto donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Ipak, kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da svi navijači ove ekipe imaju dosta razloga za zadovoljstvo. Tu pre svega mislimo na partije iz prošle sezone, ali i ove, pošto se posle tri odigrana kola Žodino nalazi na odličnom petom mestu na tabeli, uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Energetik sa kojim se i sastaju u ovom kolu, i to na svom terenu.
Do sada je Torpedo Žodino ostvario dve pobede i jedan poraz. U prvom kolu je ova ekipa odigrala jedan odličan meč pošto su slavili na gostovanju kod Soligorska koji ima velike ambicije ove godine. Taj meč je završen rezultatom 0:1, a jedini gol je postigao Ramos i to u prvom minutu sudijske nadoknade. U drugom kolu je usledio meč na domaćem terenu protiv Belšine u kom je Žodino slavio sa 1:0, ali su ipak u prošlom kolu doživeli svoj prvi poraz ove sezone, i to na gostovanju kod Dinama iz Minska, kada je bilo 2:0.

Energetik: Najprijatnije iznenađenje!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Energetika iz Minska pružati ovoliko dobre partije na startu beloruskog šampionata. Naime, ova ekipa se posle tri odigrala kola mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na sve svoje najbliže pratioce.
Pre svega treba reći da je Energetik prošle sezone imao ogromne probleme i to čitavim delom šampionata, a zanimljivo je da su do opstanka došli u poslednjih nekoliko kola, kada su vezali čak pet mečeva bez poraza, i na kraju završili na 12. mestu na tabeli, uz samo tri boda viška u odnosu na ekipu koja je ispala u niži rang.
Shodno tome, sigurno je da je ovoj ekipi pre početka šampionata prognozirana velika borba za opstanak, ali Energetik od samog starta sezone igra fenomenalno.
Dovoljan podatak koji će nam možda i najbolje potvrditi sve ono pozitivno što smo vam rekli za ovu ekipu je i to da je posle tri odigrana kola Energetik jedini tim koji ima maksimalan učinak – tri pobede!
U prvom kolu je ekipa iz Minska odigrala jedan fantastičan meč na svom terenu u kom su slavili protiv BATE Borisova koji je jedan od najvećih favorita za osvajanje šampionata. U drugom kolu je Energetik slavio i na gostovanju kod Ruha, dok su u prošlom kolu u derbiju kola slavili na svom terenu protiv Minska, a taj meč je završen rezultatom 2:0, što je samo još jedan od pokazatelja za to koliko dobro ova ekipa igra na startu šampionata.

Naš predlog

I jedni i drugi igraju poprilično dobro na startu sezone, a to posebno mislimo za gostujuću ekipu koja se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli, što apsolutno niko nije očekivao. Fudbaleri Žodina iako igraju dosta dobro imaju velikih problema sa realizacijom, a treba pomenuti i da ne stvaraju previše prilika na mečevima. Zbog svega toga smo mišljenja da lider na tabeli neće doživeti poraz ni na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58. Iz istog razloga mislimo da će Energetik postići i makar jedan pogodak na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da odigrate igru G1-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58. Za one najhrabrije, savetujemo da probate sa čistom 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.15.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.