Tip dana: Dinamo Minsk – Neman: Može li domaćin konačno do pobede?

Od četvrtka su na programu mečevi petog kola beloruskog šampionata, a za vas smo ovo puta analizirali duel koji će biti odigran u Minsku gde će Dinamo dočekati Neman.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Dinamo Minsk: Katastrofalne partije na startu šampionata!

Mora se priznati da smo od fudbalera Dinama iz Minska dosta više očekivali u dosadašnjem delu sezone. Naime, ova ekipa ima velikih problema u prvih nekoliko kola, i do sada su ostvarili samo jedan trijumf, zbog čega se posle četiri odigrana kola nalaze tek na 14. mestu na tabeli koje na kraju šampionata znači i plasman u plej-aut, ali i duel sa trećeplasiranim timom iz druge lige koji če odlučiti ko će naredne sezone igrati u “Višaji”.
Od samog starta se videlo da ekipa iz Minska ima velikih problema. Naime, u prvom kolu je Dinamo mimo svih očekivanja poražen na svom terenu od novajlije u ligi Ruha, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Kada smo svi od ove ekipe očekivali bolju partiju u drugom kolu usledio je drugi poraz i to u gradskom derbiju od Minska u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:2.
Nakon toga je konačno došlo vreme i za jedan trijumf ove ekipe koja je u Minsku slavila protiv Žodina koji se u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je Dinamo ponovo razočarao sve svoje navijače pošto su na gostovanju kod Gorodeje poraženi sa 1:0, pa je svakako pobeda u duelu protiv Nemana imperativ, ali to neće biti nimalo lak zadatak.

Neman: Primarni cilj je opstanak!

Fudbaleri Nemana su prošle sezone po starom dobrom običaju uglavnom bili negde na sredini tabele, a na kraju prvenstva su zauzeli deveto mesto na tabeli, uz šest bodova viška u odnosu na ekipu koja je na kraju napustila “Višaju”.
Slično se očekuje i ove sezone, a sigurno je da će fudbaleri ove ekipe pokušati da naprave iskorak i eventualno probaju da napadnu mesto koje na kraju donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, iako se ipak mora priznati da je primarni cilj opstanak u društvu najboljih što takođe neće biti nimalo lak zadatak pošto je ove godine konkurencija u beloruskom fudbalu izuzetno jaka, što nam možda i najbolje potvrđuje podatak da se u ovom trenutku na deobi prvog mesta nalaze ekipe Žodina i Energetika.
To bez sumnje neće biti nimalo lak zadatak pošto je ove godine konkurencija u beloruskom fudbalu izuzetno jaka, a to nam možda i najbolje pokazuje podatak da se posle tri odigrana kola na prvom mestu mimo svih očekivanja nalazi ekipa Energetika, kao i da se Dinamo iz Minska koji je jedan od favorita za titulu šampiona nalazi na 14. mestu na tabeli.
Za sada Neman igra u skladu sa očekivanjima, pošto se u ovom trenutku nalaze na jedanaestom mestu na tabeli sa pet osvojenih bodova, i to pošto su do sada ostvarili jedan trijumf, dva remija i samo jedan poraz i to još u prvom kolu na gostovanju kod Islača.

Naš predlog

Dinamo Minsk ne liči na sebe na startu ovog šampionata, pa je sigurno da kako vreme odmiče tako treba očekivati i dosta bolje partije od ove ekipe. Što se tiče Nemana, ova ekipa važi za klasične domaćinske timove koji imaju dosta problema na gostovanjima, pa najviše zbog toga i dajemo veliku prednost domaćinu u ovom susretu. Predlažemo vam da odigrate 1 koiji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78. Mislimo da će Dinamo od prvog minuta krenuti silovito ka golu Nemana i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.95.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.