Tip dana: BATE Borisov – Žodino: Najveći favorit za osvajanje titule protiv najprijatnijeg iznenađenja šampionata!

Poslednji meč petog kola beloruskog šampionata nam donosi vrlo verovatno i najzanimljiviji duel ovog kola, pošto će BATE Borisov koji slovi za glavnog favorita za osvajanje šampionske titule na svom terenu dočekati Žodino, koji se trenutno mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

BATE Borisov: Stvari idu na bolje!

Fudbaleri BATE Borisova su prošle sezone posle čak trinaest godina apsolutne dominacije u beloruskom fudbalu ostali bez titule šampiona, pošto je Brest na kraju završio kao prvi uz pet bodova prednosti u odnosu na najtrofejniji beloruski tim.
Zbog svega toga je i više nego jasno da BATE ovoga puta ima samo jedan jedini cilj a to je naravno povratak pehara u dobrano popunjene vitrine ovog kluba.
Međutim, ova ekipa je imala velikih problema na startu sezone, i u ovom trenutku se nalaze na osmom mestu na tabeli sa šest osvojenih bodova.
U prva dva kola BATE je doživeo dva neočekivana poraza, i to prvo na gostovanju kod Energetika koji je svakako uz Žodino najprijatnije iznenađenje ovog šampionata, dok su u drugom kolu poklekli i na gostovanju kod Slavije iz Mozira, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Treba svakako dodati i da je BATE poražen u prvom meču polufinala beloruskog Kupa od iste ekipe, ali onda polako ali sigurno kreće uspon ovog tima.
Naime, u prethodna dva kola BATE Borisov je ostvario dve veoma važne pobede, i to prvo na svom terenu protiv Ruha, kada je bilo 1:0, ali i odmah nakon toga na gostovanju kod Minska, što je bez sumnje do sada najbolja partija trinaestogodišnjeg uzastopnog šampiona Belorusije. Taj meč je završen rezultatom 0:3, a da su napadači gostujuće ekipe bili malo prisebniji u završnici, sigurno je da bi rezultat mogao da bude i te kako ubedljiviji.

Žodino: Fantastične partije na startu šampionata!

Kada se sve sabere i oduzme, slobodno možemo govoriti o tome da su fudbaleri Žodina najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg šampionata Belorusije. Nema nikakve sumnje da je malo ko očekivao da će se baš ova ekipa posle četiri odigrana kola nalaziti na prvom mestu na tabeli, ruku na srce uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Energetik.
Prošle sezonu je Žodino završio na šestom mestu na tabeli, ali je sigurno da su mogli i dosta više, pošto su u tri poslednja meča doživeli tri poraza, zbog čega su ih pretekle ekipe Islača i Dinama iz Minska. Kada pominjemo već Dinamo iz Minska, ono što svakako treba istaći je da je svoju poslednju pobedu u prošloj sezoni Žodino ostvario upravo protiv ove ekipe, a taj meč je završen rezultatom 4:0, što dovoljno govori da ove dobre partije Žodina sigurno nisu slučajnost.
Odmah u prvom kolu ovog šampionata je Žodino pokazao da se na njih i te kako ozbiljno treba računati, pošto su slavili na gostovanju kod favorizovanog Soligorska, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Sa istim rezultatom je Žodino slavio i u drugom kolu, kada su na svom terenu bili bolji od Belšine, koja se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli. Nakon toga je usledio i prvi poraz za ovu ekipu i to na gostovanju kod Dinama iz Minska, koji se ovom prilikom revanširao Žodinu za katastrofalan poraz s kraja prošle sezone.
U prošlom kolu je Žodino odigrao još jedan fenomenalan susret, pošto su na svom terenu savladali Energetik sa 2:0, koji je pre tog kola bio na prvom mestu na tabeli, pa je sigurno da zbog svega toga u veoma lepom raspoloženju putuju na gostovanje kod BATE-a.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret. BATE polako ali sigurno ulazi u pobednički ritam, dok će im ovoga puta protivnik biti ekipa koja je do sada možda i najviše pokazala od svih. Poznato je da je glavna ambicija ekipe iz Borisova šampionska titula koja im je prošle sezone izmakla posle trinaest godina apsolutne dominacije, pa smo mišljenja da bi u ovom susretu prosto morali da ostvare trijumf, čime bi se još više približili vodećim ekipama na tabeli nakon katastrofalnog starta. Zbog toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.44. Takođe, mišljenja smo da bi domaćin mogao da postigne makar dva gola na ovom susretu pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.63. Za kraj, deluje da bi ovo mogao da bude jedan i te kako efikasan susret, pošto eventualno ni gosti ovde nemaju šta da izgube, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.98.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.