Tip dana košarka: Yulon Luxgen Dinos vs Taiwan Beer, drugi meč finala Tajvanske košarkaške lige!

košarka

U ovo sumorno vreme kada je sport u pitanju, retko koje takmičenje nije prekinuto. Jedno od njih je Tajvanska košarkaška liga. U nedostatku kvalitetnijih, pratili smo ovu ligu koja je došla do finala. Sastaju se dva tima koja su pored ekipe Pauiana najviše pokazala do sada. Pomenuta ekipa je oslabljena ušla u plejof i tu je ubedljivo poražena od Dinosa. Taiwan Beer je ekipa koja je ubedljivo bila prva u ligaškom delu i sa pravom su veliki favoriti i na ovom susretu. Meč je na programu u četvrtak od 11h.

Yulon Luxgen Dinos: Ekipa koja je bila na trećem mestu na tabeli veći deo sezone.

Tim od kojeg se mnogo više očekivalo u prvoj fazi takmičenja. Dva iskusna amerikanca predvode ovaj sastav i najviše akcija ide preko njih. Domaći igrači su pokazali jako lošu formu. Daglas Krigton i Markus Kin. Kin je plejmejker i veliki potrošač. Daglas pokriva pozicije četiri i pet, iskusan je, ima već 35 godina i za njega se može reći da je najbolji igrač ovog sastava. Imali su kao tim nekoliko jako dobrih partija i to je ono što je pozitivno od ove sezone, ali i nekoliko loših predstava koje su ih dovele do ove pozicije na tabeli koja ih je odvela na duel protiv Pauiana. Po njihovu sreću, Pauian je znatno oslabljen ušao u ovu seriju i nisu imali dovoljno dugačak roster da im se suprostave na pravi način. Ovo je sada odlična prilika da Dinosi iskoriste prednost domaćeg parketa i povedu u ovoj finalnoj seriji sa 2-0. Imaju kvalitet i mogu da iznenade favorizovanog protivnika.

Taiwan Beer: Tim koji je ove sezone opravdao ulogu prvog favorita.

Ekipa koja pretenduju na titulu i sa prvog mesta na tabeli su se plasirali direktno u finale. Odlično igraju ove sezone i poraženi su jedino od Paulina pre nekoliko kola. Zna se da je Barkli prva zvezda ove ekipe i igrom neodoljivo podseca na svog poznatog prezimenjaka i nekadašnjeg NBA superstara. Pored njega koji uzima najviše napadačke produkcije na sebe, ističe se i ukrajinski centar Igor Zajcev koji svojom visinom od 210cm pravi ogromnu razliku u reketu. “Medvedi iz Tajvana” su prava priča ove sezone. Igraju timsku košarku i uvek se traži otvoren pogled ka košu. Od početka ove godine imaju mali broj mečeva na kojima su mogli da izgube, većinom su to ubedljive pobede. Imali su nekoliko nezodnih utakmica u gostima, ali su i to u velikoj meri rešavali bez problema. Svakako su favoriti na ovom meču, jer su posle prvog poraza, sada mnogo obazriviji i spremije će dočekati rivala.

Naš predlog:

Sa ovog susreta biramo predlog gost pobednik meča sa hendikepom (+4.5) i Meridianbet daje kvotu 1.73 za taj predlog. Očekujemo utakmicu na veliki broj poena, ali i pobedu gostiju u datom hendikepu. Smatramo da je uvodni poraz u ovoj seriji došao u pravo vreme za goste koji su opušteno ušli u taj meč. Sada moraju da pokažu zbog čega su veliki favoriti u ovom meču i celoj seriji. Potrebno je da poprave šut za tri poena i da više spuštaju loptu svom visokom centru koji može da napravi razliku na parketu.

1 Comment

  1. Pokrite se usima
    Pa Kako vas nije stamota da
    I dalje nesto predlazete pa nemate
    blage veze ni s kosarkom ni s fudbalom.
    Ubedljivo ste najgori sajt za kladzu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.