Tip dana: Neman – Energetik: Gosti žele novu pobedu na strani, ali je Neman odličan na svom terenu!

U petak se nastavljaju mečevi beloruskog šampionata, a ovoga puta su na programu dueli šestog kola. Za vas smo ovog puta pripremili duel između Nemana i Energetika koji je zakazan za 19 časova.

Neman: Solidne partije na startu šampionata!

Od fudbalera Nemana smo u poslednjih nekoliko sezona nekako navikli da na kraju uglavnom budu na sredini tabele. To je bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa završila na devetom mestu na tabeli, uz šest bodova viška u odnosu na ekipu koja je napustila najkvalitetniji rang beloruskog fudbala.
Sigurno je da opstanak u “Višaji” i jeste primarni cilj Nemana kada je ova sezona u pitanju, ali nema nikakve sumnje da će ova ekipa ukoliko se ukaže prilika za nešto više, to svakako iskoristiti.
Posle pet odigranih kola u novom prvenstvu Neman se trenutno nalazi na 14. mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi opstanak u društvu najboljih. Odmah na startu prvenstva je Neman poražen od Islača, ali su odmah u drugom kolu došli do pobede, i to protiv Vitebska koji se u ovom trenutku nalazi na visokom drugom mestu na tabeli, što je zaista malo ko očekivao.
Nakon toga su usledila dva vezana remija, od kojih izdvajamo onaj na gostovanju kod Soligorska koji je u tom susretu bio apsolutni favorit. Ipak, ako za taj meč kažemo da fudbaleri Nemana mogu da budu zadovoljni sa učinjenim, onda to svakako nije slučaj kada je u pitanju meč protiv poslednjeplasirane Belšine, u kom nije bilo golova.
U prošlom kolu je Neman doživeo svoj drugi poraz u šampionatu, i to pošto su poraženi na gostovanju kod Dinama iz Minska, a taj meč je završen rezultatom 2:0.

Energetik: Sjajan početak, a onda…

Fudbaleri Energetika su na jedan sjajan način započeli ovaj šampionat, i sasvim sigurno da je ova ekipa u prva tri kola bila pravi hit prvenstva, pošto su u tom periodu držali prvo mesto na tabeli, što apsolutno niko pre početka prvenstva nije mogao ni da pretpostavi.
Od samog starta je ova ekipa pokazala da neće biti nimalo lak plen za sve beloruske ekipe pošto su u prvom kolu na svom terenu pružili jednu fantastičnu partiju i slavili na svom terenu protiv BATE Borisova, koji je bez sumnje najveći favorit za osvajanje titule šampiona, koja im je prošle godine izmakla, pošto je Brest prekinuo njihovu trinaestogodišnju dominaciju. U drugom kolu je ekipa iz Minska slavila i na gostovanju kod Ruha, pa ih je u trećem kolu sačekao duel protiv Minska, koji je u tom trenutku imao isti broj bodova kao i Energetik. U tom meču je ova ekipa pružila još jednu briljantnu partiju i nakon pobede od 2:0 je zasela na prvo mesto na tabeli.
Ipak, kada su svi od ove ekipe očekivali još bolje partije u nastavku šampionata, usledila su dva poraza i to bez postignutog gola, zbog čega je Energetik pao na šesto mesto na tabeli.
Prvo je ova ekipa poražena na gostovanju kod Žodina, a nakon toga i u prošlom kolu na svom terenu od Gorodeje, kada je bilo 0:1, pa je sigurno da će u ovom susretu učiniti sve da prekinu seriju poraza i ponovo se vrate na pobednički kolosek.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da će i jedna i druga ekipa ići na sva tri boda u ovom susretu. Najviše zbog toga vam preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda na ovom susretu i da se fokusirate na golove kojih će svakako i te kako biti. Zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.43. Iz istog razloga smo mišljenja da će i jedni i drugi postići makar po jedan gol na ovom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.