Tip dana: Brest – Soligorsk: Derbi dosadašnjeg dela prvenstva!

U subotu su na programu još tri susreta u okviru šestog kola beloruske “Višaje” a svakako najzanimljiviji susret se igra u Brestu gde će istoimena ekipa dočekati Soligorsk. Biće ovo duel između prvoplasirane i trećeplasirane ekipe iz prošlog šampionata, a duel između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Brest: Cilj je odbrana titule, ali da li je to realno?

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Bresta prošle sezone doći do šampionske titule u beloruskom šampionatu i to pored neprikosnovenog BATE Borisova koji je pre toga čak trinaest puta zaredom osvajao titulu u “Višaji”. Međutim, prošle godine su Artem Milevski i drugari igrali fantastično od prvog do poslednjeg kola i potpuno zasluženo došli do titule prvaka uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani BATE Borisov i deset bodova više u odnosu na trećeplasirani Soligorsk, sa kojim se između ostalog i sastaju u ovom kolu.
Međutim, mora se priznati da Brest ove godine ne igra ni blizu kao što je to slučaj bio prošle sezone. Naime, ova ekipa se posle pet odigranih kola nalazi na desetom mestu na tabeli i to sa sedam osvojenih bodova. Taman kada smo pomislili da je ova ekipa konačno krenula sa dobrim partijama desio se poraz u prošlom kolu od Vitebska, koji je bez sumnje jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone, pošto se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli. Pre toga je Brest odigrao jedan sjajan meč na svom terenu u kom su savladali Islač sa 3:1, iako su gosti prvi došli do vođstva na tom susretu.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je aktuelni šampion ostvario samo jednu pobedu na svom terenu, i to u pomenutom susretu protiv Islača, dok su pored toga remizirali u prvom kolu sa Smolevičem, ali i doživeli poraz od Slavije iz Mozira, kada je bilo 1:2.
I pored toga fudbaleri Bresta u ovaj meč ulaze kao favoriti i deluje da je samo pitanje vremena kada će ova ekipa ponovo početi da pruža partije iz prošle sezone kada su zaista blistali.

Soligorsk: Očekivali smo više na startu šampionata!

Svakako da svi navijači Soligorska imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju prošla sezona, pošto su na kraju zauzeli treće mesto koje je između ostalog ovoj ekipi i donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je svakako bio primarni cilj. Deluje možda da je Soligorsk u jednom trenutku mogao i do druge pozicije na tabeli, ali je na kraju ipak BATE Borisov bolje finiširao i ostavio Soligorsk na pet bodova zaostatka.
Ipak, ako smo pričali o tome da fudbaleri Bresta igraju dosta loše na startu šampionata, šta tek reći za Soligorsk koji se posle pet odigranih kola nalazi na očajnom 14. mestu na tabeli, koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi opstanak u društvu najboljih.
Da stvari budu gore po Soligorsk, ova ekipa je u prošlom kolu doživela poraz na svom terenu od Slucka koji ima ogromne finansijske probleme, ali se i uprkos tome nalaze na prvom mestu na tabeli. Taj meč je završen rezultatom 1:2, a zanimljivo je da je to bio već drugi poraz za ovu ekipu, koja je pored toga do sada ostvarili i jedan trijumf, ali i dva remija.
Kada su u pitanju gostovanja, deluje da Soligorsk igra nešto bolje nego na svom terenu ove sezone, pošto su na dva odigrana meča ostvarili jedan trijumf i jedan remi, i to bez primljenog gola, pa je sigurno da nisu bez šansi u ovom duelu.
Ipak, treba napomenuti da Soligorsk u pet poslednjih međusobnih mečeva sa Brestom ne zna za trijumf, a u tom periodu su postigli i samo jedan gol. U poslednja dva susreta je ova ekipa poražena od Bresta, a zanimljivo je da je oba puta rezultat bio 2:0.

Naš predlog

Bez ikakve sumnje je ovo derbi dosadašnjeg toka prvenstva pošto će Brest na svom terenu dočekati Soligorsk, a zajedničko za ove dve ekipe je što i jedni i drugi imaju šampionske ambicije. Nažalost, ni jedna ni druga ekipa ne blista ove sezone, pa će baš zbog toga obe ići na pobedu u ovom susretu što nam sasvim sigurno može doneti i dosta golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.37. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.01. Za kraj, treba ipak priznati da je Brest blagi favorit u ovom susretu što bi vrlo lako mogli da potvrde na svom terenu i zbog toga vam hrabro predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.