Tip dana: Dinamo Minsk – Sluck: Dinamo se budi, ali im u goste dolazi najprijatnije iznenađenje šampionata!

U subotu se nastavljaju mečevi sedmog kola beloruskog šampionata a za vas smo ovog puta pripremili duel koji se igra u Minsku gde će Dinamo dočekati prvoplasiranu ekipu Slucka.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Dinamo Minsk: Stvari idu na bolje!

Pre svega, treba napomenuti da Dinamo iz Minska važi za jednu od najtrofejnijih ekipa u beloruskom fudbalu, ali su ipak i dalje u senci neprikosnovenog BATE Borisova koji je čak trinaest puta zaredom uspeo da dođe do naslova prvaka.
Dinamo nije na najbolji mogući način započeo sezonu a to nam najbolje pokazuje i tabela pošto se ova ekipa posle šest odigranih kola nalazi tek na devetom mestu na tabeli iako imaju baš velike ambicije ove godine. Ipak, treba biti realan pa priznati da Dinamo pruža daleko bolje partije u poslednje vreme u odnosu na start šampionata kada im bukvalno ništa nije polazilo za rukom. U prošlom kolu je ekipa iz Minska slavila na gostovanju kod Smoleviča što je bila druga uzastopna pobeda, pošto su pre toga na svom terenu savladali Neman sa 2:0.
Dinamo je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu, a sigurno je da ovoga puta žele da odu stepenik više, pošto treće mesto na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što će svakako biti primarni cilj Dinama.
Inače, ekipa iz Minska na četiri poslednja međusobna okršaja protiv Slucka na svom terenu ima isto toliko pobeda, pa je sigurno da zbog toga svi fudbaleri ove ekipe u lepom raspoloženju dočekuju ovaj subotnji susret.

Sluck: Niko ovo nije očekivao!

U goste im ovog puta dolazi Sluck koji je bez ikakve sumnje najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg šamponata pošto se u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli iako imaju ogromne finansijske probleme. Naime, poznato je da je Sluck pred sam početak šampionata ostao bez generalnog sponzora, čak se u jednom trenutku pominjalo i istupanje iz lige, ali to se nikako nije odrazilo na fudbalere ove ekipe koji igraju zaista fenomenalno, što ni oni najveći optimisti nisu moglida očekuju.
Naime, u prošlom kolu je Sluck slavio na svom terenu protiv Belšine u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 3:2, što je bio drugi uzastopni trijumf pošto su pre toga slavili na gostovanju kod favorizovanog Soligorska kada je bilo 1:2.
Do sada je lider na tabeli doživeo sam jedan poraz ove sezone, i to zanimljivo protiv aktuelnog šampiona Bresta, na svom terenu, kada je bilo 0:1. Pored toga Sluck je zabeležio čak četiri trijumfa i samo jedan remi, i nema sumnje da se potpuno zasluženo nalaze na prvom mestu na tabeli, pošto su najviše pružili od svih ekipa u “Višaji”.
Treba naravno napomenuti i da je Sluck najefikasnija ekipa u ligi pošto su na šest odigranih mečeva postigli ukupno dvanaest golova, što nam daje prosek od dva gola po meču.
Nažalost, Sluck je i primio čak osam golova, ali treba istaći da ovoj ekipi zapravo i odgovaraju mečevi na veliki broj golova, koje po nepisanom pravilu rešavaju u svoju korist.

Naš predlog

Dinamo Minsk nije na najbolji mogući način započeo ovaj šampionat, ali je utisak da kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve bolje partije. Ovoga puta im u goste dolazi Sluck koji je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja beloruske “Višaje”, pošto se mimo svih očekivanja nalaze na prvom mestu na tabeli. Ipak, smatramo da bi domaćin mogao da nastavi sa dobrim partijama pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61. Takođe, ovo bi mogao da bude i jedan duel sa dosta golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91. Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.