Tip dana: BATE Borisov – Neman: BATE želi nastavak dobre serije, ali pita se tu nešto i ekipa Nemana!

U nedelju su na programu čak četiri meča u okviru sedmog kola beloruskog šampionata, a za vas smo ovog puta pripremili duel između BATE Borisova i Nemana. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

BATE Borisov: Stvari idu na bolje!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri BATE Borisova loše početi ovaj šampionat, pogotovu što su prošle sezone posle trinaest uzastopnih titula ostali bez naslova prvaka, i to pošto je ispred njih završila ekipa Bresta, koja je mimo svih očekivanja došla do šampionske titule.
Baš zbog toga treba očekivati da BATE da sve od sebe da već ove godine povrati primat u beloruskom šampionatu, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
U prva dva kola je BATE doživeo dva šokantna poraza, i to prvo na gostovanju kod Energetika kada je bilo 3:1, a potom i na gostovanju kod Slavije iz Mozira. Taj meč je završen rezultatom 2:1, a upravo ovu ekipu je BATE sredinom ove nedelje eliminisao iz beloruskog Kupa, čime su se plasirali u finale ovog takmičenja, što bi donekle moglo da izvuče neuspešnu prošlu sezonu.
Ipak, nakon dva uvodna poraza, BATE je zaigrao fenomenalno i vezao četiri susreta bez poraza, a u tom periodu su ostvarili tri pobede i jedan remi, a ono što posebno treba pomenuti je da aktuelni vicešampion na tim mečevima nije primio nijedan gol.
U prošlom kolu je ekipa iz Borisova slavila na gostovanju kod Gorodeje, a taj meč je završen rezultatom 0:2.

Neman: Koji su dometi ove ekipe?

Od ekipe Nemana smo po starom dobrom običaju navikli da sezonu završavaju negde na sredini tabele, a baš takav slučaj je bio i u prošlom šampionatu kada je ova ekipa na kraju zauzela deveto mesto na tabeli, uz šest bodova viška u odnosu na ekipu koja je napustila najkvalitetniji rang beloruskog fudbala.
Sve ono što je karakteristično za Neman se zapravo dešava i ovog puta, pošto se ova ekipa posle šest odigranih kola nalazi na jedanaestom mestu na tabeli sa osam osvojenih bodova.
Do sada je Neman ostvario dve pobede, dva poraza i dva remija, a u prošlom kolu su verovatno odigrali i svoj najbolji meč u okviru ovog šampionata, pošto su na svom terenu deklasirali Energetik sa 3:0, koji je u prva tri kola zabeležio sva tri trijumfa.
Ipak, to je bila tek druga pobeda za ovu ekipu, pošto su pre toga ostvarili trijumf još protiv ekipe Vitebska, kada su na svom terenu slavili sa 2:0.
Ono što je posebno karakteristično za ovu ekipu u prethodnih nekoliko sezona su bile odlične partije na domaćem terenu, ali i katastrofalne na strani. To se dešava i ovog puta, pošto je Neman do sada odigrao tri susreta na svom terenu na kojima su ostvarili dve pobede i jedan remi, dok su na gostovanjima odigrali tri meča i doživeli dva poraza, ali i jedan remi, i to protiv favorizovanog Soligorska, kada nije bilo golova.

Naš predlog

Polako ali sigurno najtrofejniji beloruski tim počinje da liči na onu ekipu od pre nekoliko sezona koja nije imala dostojnu konkurenciju u beloruskom šampionatu. Treba očekivati da BATE sa sjajnim partijama nastavi i na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.40. Sigurno je da će trinaestogodišnji uzastopni šampion “Višaje” od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Nemana i zbog toga vam predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09. Iz istog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.