Meridian ima kvote za izbore – ko prelazi cenzus, a ko su novi ministri

Nakon odlaganja izazvanog pandemijom, dileme više nema – izbori za novi saziv Narodne skupštine Republike Srbije biće održani 21. juna.


Kao i uvek, kladionica Meridian prva je izašla sa specijalnom ponudom kvota za predstojeće parlamentarne izbore. Kladite se na izlaznost, ko će biti novi premijer, ministar u Vladi, za šta god da se odlučite, u ponudi je preko 100 različitih opcija za kladjenje.


Kada je reč o mandataru za sastav nove Vlade, Meridianovi bukmejkeri kao najrealističniji scenario vide novi premijerski mandat Ane Brnabić – kvota je ubedljivih 1.20, slede gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (2.50), kao i aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović (4.50).
Izlaznost će i ovoga puta biti jedan od odlučujućih faktora u preraspodeli poslaničkih mandata – kladionica Meridian očekuje da će u ovom nadmetanju ona iznositi najmanje 51,02%, a kvota je više nego dobrih 1.80.
Vladajuća Srpska napredna stranka je, naravno, apsolutni favorit za osvajanje parlamentarne većine. Ukoliko ste ubeđeni da će SNS osvojiti više od 61,01% glasova, možete sasvim dobro zaraditi, jer vam Meridianbet nudi kvotu 1.80.
U narednom sazivu Parlamenta kladionica Meridian vidi još Socijalističku partiju Srbije (13,75%) i Srpsku radikalnu stranku (4,01%). Bilo da se sa time slažete ili ne, za šta god da se odlučite – čeka vas više nego dobra kvota 1.80.


Puno se govori o kadrovskom sastavu novog ministarskog kabineta, zato je u Meridianu ubedljivo najveći izbor kvota za kladjenje na nove ministre. Da se ponovo nađu na čelu nekog od portfelja apsolutni favoriti su Siniša Mali (kvota 1.01), slede Rasim Ljajić (1.03), Ivica Dačić (1.05), Zorana Mihajlović (1.70) i Zoran Đorđević (2.20), a velike šanse za ministarsko mesto daju se Dariji Kisić – Tepavčević (1.50).

Bilo da prognozirate izlaznost, novog premijera ili nove ministre, u Meridianu vas čekaju najbolje kvote.

121 Comments

  1. Zoran Djordjevic ce sigurno naci svoje mesto u jednoj od ministarskih fotelja, pri tome je kvota vise nego odlicna. Sto se tice radikalne stranke, tu su negde oko 4%… SPS nema sanse da ce prebaciti preko ove granice, kako stvari stoje

  2. Bravo za meridian sto nam je omogucio vec sad kladjenje na ovo. Mislim da je sigurica da se odigra manje za izlaznost

  3. Pa mogla bih da razmislim o ovome, a i kvota mi je primamljiva nešto, tako da videću za koga ću da se odlučim!

  4. Izlaznost preko 51% sigurno, a napredna stranka preko 61%.
    To sigurno dolazi, a kvote su skroz ok. Sad svi izlaze na glasanje da glasaju za Vucica, posto nas je spasio od korone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.