Tip dana: Borusija Dortmund – Šalke: Veliki derbi Rura!

Ovog vikenda nas konačno ponovo očekuje najbolji evropski fudbal pošto se nastavlja Bundesliga, koja je bila prekinuta zbog koronavirusa. Ovo kolo nam donosi pregršt zanimljivih susreta, a svakako će najinteresantnije biti u Dortmundu gde će Borusija na svom terenu dočekati ekipu Šalkea u velikom derbiju Rura. Naravno, ovaj susret, kao i svi ostali mečevi 26. kola će biti odigran bez prisustva publike, a početak meča je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Mogu li “milioneri” do titule?

U subotu se konačno nastavlja Bundesliga i to pošto je na programu derbi Rurske oblasti, tačnije duel između Dortmunda i Šalkea.
Nakon više od dva meseca pauze, u neobičnim okolnostima, bez navijača, koji daju poseban značaj ovom meču, kao i uz poštovanje mera bezbednosti na stadionu, dva velika rivala odigaće utakmicu, koja je nazvana istorijskom.
Biće to prvi duel još od 8. marta kada je Bundesliga suspendovana zbog koronavirusa.
Deluje da je prekid prvenstva možda najteže pao “milionerima” koji su u poslednje vreme pružali zaista fantastične partije u Bundesligi. Naime, ova ekipa je na četiri poslednja susreta u nemačkom prvenstvu ostvarila isto toliko pobeda iako rivali u tim mečevima nisu bili nimalo naivni.
Nažalost, “milioneri” su eliminisani iz osmine finala Lige šampiona od PSŽ-a, iako su u prvom meču slavili na svom terenu sa 2:1, ali je na “Parku Prinčeva” bilo 2:0, što je označilo kraj za Borusiju iz Dortmunda u najprestižnijem evropskom takmičenju.
U ovom trentku se ekipa sa “Vestfalena” nalazi na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern Minhen, pa je sigurno da će ove dve ekipe do kraja šampionata voditi bitku za titulu prvaka.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je Borusija odigrala dvanaest susreta na “Vestfalenu” na kojima su ostvarili čak devet trijumfa i tri remija.

Šalke: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Što se tiče Šalkea, mora se priznati da smo od ove ekipe očekivali možda i više kada je u pitanju ova sezona, pošto se ekipa iz Gelzenkirhena posle 25. odigranih kola nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu Evrope. Ipak, poznato je da je primarni cilj Šalkea plaman u Ligu šampiona, ali je ona u ovom trenutku nažalost udaljena čak 12 bodova manjka, pošto je trenutno četvrtoplasirana ekipa na tabeli Bundeslige Borusija iz Mehengladbaha sa 49 osvojenih bodova.
Ako smo za Dortmund rekli da im ovaj prekid prvenstva nikako nije išao na ruku, onda slobodno možemo govoriti o tome da je pauza i te kako bila potrebna gostima iz Gelzenkirhena koji su na sedam poslednjih mečeva u Bundesligi bez trijumfa, što je zaista nešto što apsolutno niko nije očekivao pre početka šampionata.
U prošlom kolu je Šalke na svom terenu remizirao protiv Hofenhajma, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Ipak, pre toga je ekipa iz Gelzenkirhena doživela dva katastrofalna poraza, i to pošto su prvo poraženi na svom terenu od Lajpciga kada je bilo više nego ubedljivih 0:5, dok su nakon toga doživeli poraz i na gostovanju kod Kelna kada je bilo 3:0.
Inače, Šalke ne samo da nije pobedio na četiri poslednja gostovanja već nisu uspeli da postignu ni gol, pa je sigurno da ih očekuje jako težak zadatak na gostovanju kod ljutog rivala.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da su ipak fudbaleri Dortmunda veliki favoriti na ovom susretu. Zbog toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62. Ipak, ne treba očekivati ni da se Šalke tako olako preda, i mišljenja smo da bi mogli do gola na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77. Mečevi između ove dve ekipe nam po nepisanom pravilu donose veliki broj golova, zbog čega vam savetujemo da igru GG pojačate sa GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa izuzetno dobrom kvotom 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.