Tip dana: Verder Bremen – Bajer Leverkuzen: Domaćin pred teškim zadatkom, “farmaceuti” jure Ligu šampiona!

U ponedeljak je na programu poslednji meč 26. kola nemačke Bundeslige koje nam je sa sobom donelo dosta uzbuđenja. Verder iz Bremena će na svom terenu dočekati ekipu Leverkuzena, a meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Verder Bremen: Očekivali smo dosta više!

Mora se priznati da je malo ko očekivao da će fudbaleri Verdera igrati ovako loše ove sezone. Naime, kako sada stvari stoje, ova ekipa je jedna od najozbiljnijih kandidata da na kraju šampionata napusti Bundesligu, pošto se posle odigranih 25. kola nalazi na katastrofalnom sedamnaestom mestu na tabeli, uz čak devet bodova manjka u odnosu na ekipu koja se nalazi u bezbednoj zoni.
Ono što svakako treba napomenuti je i podatak da Verder iz Bremena ima dva meča manje u odnosu na skoro sve ekipe iz Bundeslige, pa je sigurno da će u tim susretima pokušati da zabeleže pobede, kako bi se ponovo uključili u borbu za opstanak, koja im bez sumnje predstoji do kraja šampionata.
Sigurno je da je i ova pauza i te kako dobro došla fudbalerima ove ekipe pošto su pre toga na pet poslednjih mečeva bili bez trijumfa, a u tom periodu su doživeli čak četiri poraza i samo jedan remi, i to u poslednjem kolu kada su odigrali jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Herte koji je završen rezultatom 2:2.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, Verder je do sada odigrao jedanaest susreta na svom terenu na kojima su ostvarili samo jedan trijumf, uz čak osam poraza, ali i dva remija, čime su ubedljivo najslabiji domaćini u Bundesligi.
Priliku za popravni imaće u ponedeljak uveče, kada na svom terenu dočekuju Leverkuzen, koji juri mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona.

Bajer Leverkuzen: Cilj je plasman u Ligu šampiona!

Ako smo za fudbalere Verdera pričali da im je prekid šampionata i te kako dobro došao zbog katastrofalne serije rezultata, onda to sigurno ne važi i za Leverkuzen, koji je pre pauze igrao fenomenalno.
Naime, “farmaceuti” se posle 25. odigranog kola nalaze na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Lajpcig, a upravo to četvrto mesto i jeste primarni cilj Leverkuzena kada je ova sezona u pitanju pošto ono na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Govorili smo već o tome da je Bajer igrao fenomenalno pre ove pauze, pošto su na pet poslednjih susreta ostvarili čak četiri trijumfa i samo jedan remi i to na gostovanju kod Lajpciga, koji takođe igra sjajno ove sezone o čemu svedoči i plasman u četvrtfinale Lige šampiona.
U poslednjem kolu pred dugu pauzu su fudbaleri Leverkuzena ostvarili jedan veoma važan trijumf, i to na svom terenu protiv Ajntrahta iz Frankfurta kada je bilo više nego ubedljivih 4:0.
Inače, kada su u pitanju gostovanja, “farmaceuti” mogu da se pohvale sa izuzetno dobrim partijama. Naime, ova ekipa je na dvanaest odigranih mečeva ostvarila čak sedam trijumfa, jedan remi i četiri poraza, i ukoliko dođu do pobede na gostovanju kod Verdera bili bi druga najbolja gostujuća ekipa u prvenstvu, odmah iza neprikosnovenog Bajerna iz Minhena, koji se u ovom trenutku i nalazi na prvom mestu natabeli.

Naš predlog

Fudbaleri Verdera prosto rečeno nemaju previše izbora na ovom susretu i moraju da idu na trijumf, ukoliko žele da i naredne sezone igraju u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala. To svakako neće biti nimalo lak zadatak pošto im ovog puta u goste dolazi Leverkuzen, koji žarko želi u Ligu šampiona. Ipak, mišljenja smo da će domaćin uspeti da izvuče makar bod na ovom susretu, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.15. Takođe, ovo bi mogao da bude i jedan meč sa velikim brojem golova zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.