Tip dana: Brest – BATE Borisov: Aktuelni šampion protiv najtrofejnije beloruske ekipe!

Već od srede su na programu mečevi desetog kola beloruskog šampionata, a prvi meč ovog kola nam donosi duel između aktuelnog šampiona i najtrofejnije beloruske ekipe, pošto će Brest na svom terenu dočekati BATE Borisov, i nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan pravi spektakl.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Brest: Očekivali smo više!

Fudbaleri Bresta su prošle sezone mimo svih očekivanja došli do šampionske titule i tako prekinuli trinaestogodišnju dominaciju BATE Borisova, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu. Šampionska titula će Brestu doneti i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, što je bez sumnje istorijski uspeh.
Međutim, kada se sve sabere i oduzme, treba biti realan pa priznati da smo od fudbalera Bresta dosta više očekivali kada je ova sezona u pitanju. Naime, aktuelni šampion se posle devet odigranih kola nalazi tek na sedmom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu ekipu na tabeli, što je u ovom trenutku BATE Borisov koji je do sada sakupio devetnaest bodova.
Inače, Brest je do sada zabeležio četiri pobeda, jedan remi i čak četiri poraza, a u prošlom kolu su doživeli novi poraz i to na gostovanju kod Energeetika kada je bilo 2:1.
Pre toga je Brest vezao dva veoma važna trijumfa pošto su prvo slavili na gostovanju kod poslednjeplasirane Belšine kada je bilo više nego ubedljviih 0:3, da bi nakon toga u derbiju kola na svom terenu savladali Dinamo iz Minska sa 2:1.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je aktuelni šampion odigrao pet mečeva na svom terenu i imaju polovičan učinak pošto su ostvarili samo dve pobede, jedan remi i dva poraza, pa nema nikakve sumnje da ih očekuje pretežak zadatak ovoga puta pošto im u goste dolazi BATE Borisov koji blista na gostovanjima u poslednje vreme.

BATE Borisov: Fantastična forma!

Fudbaleri BATE Borisova su prošle sezone posle čak trinaest uzastopnih godina ostali bez titule šampiona, i to pošto je Brest na kraju imao pet bodova viška. Tako je najtrofejniji beloruski klub ostao i bez plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, pa će sreću morati da potraži u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju – Ligi Evrope.
Ono što svakako nije bilo dobro je podatak da su fudbaleri BATE-a u prva dva kola doživeli isto toliko poraza, međutim, kada su svi već počeli da pričaju da to više nije ona ekipa od pre nekoliko godina koja nije imala premca u beloruskom fudbalu, usledila je strašna serija ekipe iz Borisova koja je vezala čak sedam mečeva bez poraza.
U tom periodu je aktuelni vicešampion Belorusije ostvario čak šest pobeda i samo jedan remi i to na svom terenu protiv drugoplasiranog Žodina koji igra fantastično ove sezone.
U prošlom kolu je BATE odigrao novi odličan meč pošto su na svom terenu bez većih problema slavili protiv ekipe Slucka koja se pre tog kola nalazila na drugom mestu na tabeli. Taj meč je završen rezultatom 3:0, a prvi gol na tom susretu je postigao Nemanja Milić koji igra fenomenalno u poslednje vreme.
Inače, ono što svakako treba pohvaliti je da je BATE na tri poslednja gostovanja ostvario isto toliko trijumfa i tom prilikom postigao čak deset golova, što je samo još jedan od pokazatelja da su loše partije sa početka šampionata prošlost.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan i te kako uzbudljiv susret pošto je u pitanju meč između dva poslednja šampiona Belorusije. Brest je prošle sezone prekinuo trinaestogodišnju dominaciju BATE Borisova, zbog čega je sigurno da će gostujuća ekipa imati pregršt motiva na ovom susretu, i zbog čega joj između ostalog i dajemo blagu prednost u ovom susretu. Ruku na srce, BATE na sedam poslednjih mečeva ne zna za poraz, a treba svakako istaći da su vezali tri uzastopne pobede na strani. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.17. Sigurno je da bi ovo mogao da bude i jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83. Takođe, za kraj, treba očekivati da gost postigne makar dva gola na ovom susretu, pa vam predlažemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.