Tip dana: Herta – Union Berlin: Ko će do trijumfa u derbiju Berlina?

Ovog vikenda su na programu mečevi 27. kola nemačke Bundeslige, a prvi duel u okviru ovog kola će biti gradski derbi u Berlinu gde će Herta dočekati Union Berlin.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Herta: Očekujemo još bolje partije od ove ekipe!

Kada se sve sabere i oduzme, mora se priznati da smo od fudbalera Herte možda i dosta više očekivali kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Bundeslige. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi tek na jedanaestom mestu na tabeli, i kako sada stvari stoje ne treba očekivati da ova ekipa ima problema kada je u pitanju borba za opstanak, ali su isto tako trenutno daleko i od borbe za plasman u evropska takmičenja.
Međutim, deluje da je fudbalerima Herte ova pauza i te kako prijala pošto su u uvodnom kolu nastavka šampionata odigrali jedan fantastičan meč i slavili na gostovanju kod Hofenhajma, koji važi za ekipu koja igra sjajno na svom terenu. Taj duel je završen rezultatom 0:3, a golove za ekipu iz Berlina su postigli Ibišević i Kunja, dok je fudbaler Hofenhajma Akpoguma postigao autogol.
Bio je to šesti meč zaredom na strani na kom fudbaleri Herte nisu doživeli poraz, ali su daleko veći problem mečevi na domaćem terenu gde je ova ekipa do sada ostvarila samo tri trijumfa, uz tri remija i čak sedam poraza, što je i najveći razlog što ova ekipa nije bolje plasirana tabeli.
Inače, u prvom meču između ove dve ekipe u Bundesligi je Union na svom terenu slavio sa 1:0, što je bio povod za veliko slavlje navijača ove ekipe koji su prošle godine prvi put u svojoj istoriji i ušli u najkvalitetniji rang nemačkog fudbala, pa je sigurno da Herta ima dosta razloga za osvetu.

Union Berlin: Primarni cilj je opstanak!

Sigurno je da će ekipa iz Berlina u svojoj premijernoj sezoni u Bundesligi za primarni cilj imati opstanak u društvu najboljih, a kako sada stvari stoje deluje da su na pravom putu da to i učine.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na 12. mestu na tabeli, i u ovom trenutku imaju čak sedam bodova viška u odnosu na Fortunu iz Dizeldorfa koja se nalazi na mestu koje na kraju sezone znači i plasman u plej aut i meč sa trećeplasiranom ekipom iz Cvajte.
Inače, fudbaleri Uniona iz Berlina plasirali su se prošle sezone u Bundesligu, pošto su posle dvomeča sa Štutgartom u baražu zahvaljujući prednosti gola u gostima, izborili plasman u elitni rang nemačkog fudbala.
Inače, u prvom meču u Štutgartu bilo je 2:2, a u revanšu u Berlinu nije bilo golova, pa se Union prvi put u klupskoj istoriji plasirao u Bundesligu i to nakon punih deset godina igranja u nemačkoj drugoj ligi, popularnoj “Cvajti”.
Što se ove sezone tiče, ono što je nekako karakterisalo ovu ekipu su dosta dobre partije na domaćem terenu, mada je veliko pitanje kako će to izgledati u nastavku pošto na terenima širom Nemačke neće biti publike.
U prošlom kolu je Union Berlin doživeo poraz upravo na svom terenu i to od Bajerna iz Minhena, a taj meč je završen rezultatom 0:2, a utisak je da se domaćin i pored tog poraza nije obrukao.

Naš predlog

Fudbaleri Herte su na jedan sjajan način započeli nastavak šampionata, pošto su ostvarili veliku pobedu na gostovanju kod Hofenhajma kada je bilo čak 0:3. Ipak, ekipa iz Berlina ima dosta problema na domaćem terenu u poslednje vreme, za razliku od mečeva na strani gde na šest vezanih susreta ne znaju za neuspeh. Sa druge strane, Union Berlin takođe važi za ekipu koja ima dosta problema na gostovanjima zbog čega vam između ostalog toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.40. Takođe, pošto je u pitanju veliki derbi Berlina deluje da će sve prštati na terenu pa bi ovo mogao da bude i jedan meč sa velikim brojem golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.