Tip dana: Keln – Lajpcig: “Jarčevi” su rasterećeni, gosti jure plasman u Ligu šampiona!

U Bundesligi su ovog vikenda na programu bili mečevi 29. kola koji su nam doneli baš dosta uzbuđenja. U ponedeljak je na programu poslednji duel ovog kola u kom će Keln na svom stadionu dočekati ekipu Lajpciga.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Keln: Glavni cilj je ispunjen!

Fudbaleri Kelna su od samog početka ispred sebe postavili jasan cilj a to je naravno opstanak u društvu najboljih. Kako sada stvari stoje deluje da je ova ekipa veoma blizu svog cilja pošto se u ovom trenutku nalaze na jedanaestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na ekipu koja će na kraju šampionata napustiti najkvalitetniji rang nemačkog fudbala. Naravno, treba reći da “jarčevi” imaju i meč manje pošto će u ponedeljak na svom terenu dočekati Lajpcig.
U prošlom kolu se fudbaleri Kelna nisu proslavili na gostovanju kod Hofenhajma, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Zanimljivo je da su pre toga “jarčevi” odigrali jedan neverovatan meč na svom terenu protiv Union Berlina koji je završen rezultatom 2:2. Gosti su na tom meču većim delom kontrolisali igru i vodili sa 0:2 sve do 87. minuta, ali su onda domaći fudbaleri za samo tri minuta uspeli da postignu dva gola i tako ostvare veoma važan remi.
Inače, do sada je Keln odigrao četrnaest mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili šest trijumfa, tri remija i pet poraza.
Što se tiče međusobnih duela protiv Lajpciga, u poslednjem meču u Kelnu između ove dve ekipe su gosti slavili sa 1:2, dok je u prvom delu sezone Lajpcig pred svojim navijačima slavio bez većih problema, a taj meč je završen rezultatom 4:1.

Lajpcig: Mogu li “bikovi” do Lige šampiona?

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da fudbaleri Lajpciga i ove sezone pružaju izuzetno dobre partije a jedan od najboljih pokazatelja za to je i trenutna tabela koja nam pokazuje da se ova ekipa posle 28. odigranog kola nalazi na petom mestu na tabeli, uz meč manje u odnosu na svoje najbliže pratioce, pa bi eventualnim trijumfom na ovom gostovanju kod Kelna došli do pozicije broj tri, gde im je realno i mesto.
Poznato je naravnoda je primarni cilj Lajpciga kada je ova sezona u pitanju plasman u Ligu šampiona, i sigurno je da će se fudbaleri ove ekipe do samog kraja šampionata boriti za plasman među prve četiri ekipe na tabeli.
Kada smo već kod Lige šampiona treba svakako napomenuti i da se “bikovi” nalaze u četvrtfinalu ovog takmičenja i to pošto su u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja bez većih problema eliminisali Totenhem.
Što se Bundeslige tiče, u prošlom kolu su “bikovi” na svom terenu samo remizirali protiv Herte, a taj meč je završen rezultatom 2:2, što je samo još jedan od pokazatelja da ova ekipa pruža dosta bolje partije na strani u poslednje vreme.
Dokaz za to je i velika pobeda na gostovanju kod Majnca kada je bilo više nego ubedljivih 0:5, a svakako da su izabranici Julijana Nagelsmana mogli da postignu i još koji pogodak na tom susretu.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan i te kako zanimljiv susret. Keln je daleko od opasne zone, dok Lajpcigu predstoji velika borba do bukvalno poslednjeeg kola za plasman u Ligu šampiona što je bez sumnje primarni cilj. Ukoliko “bikovi” žele da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje moraju da pobeđuju na ovakvim gostovanjima, a mišljenja smo da će to i biti slučaj ovog puta, pogotovu što Lajpcig u poslednje vreme igra dosta bolje na gostovanjima nego na svom terenu. Predlažemo vam da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Interesantno je da mečevi i jedne i druge ekipe po nepisanom pravilu donose veliki broj golova, a mišljenja smo da će to biti i ovoga puta, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.