Tip dana: Gimaraiš – Sporting: Domaćin preko Sportinga želi do plasmana u Ligu Evrope!

U četvrtak se nastavlja portugalski šampionat, a svakako najzanimljiviji duel u okviru ovog kola će biti odigran u Gimaraišu gde će istoimena ekipa na svom terenu dočekati Sporting iz Lisabona.
Meč između ova dva tima je zakazan za 22 časa i 15 minuta.

Gimaraiš: Može li ova ekipa ponovo do plasmana u Ligu Evrope?

Fudbaleri Gimaraiša su igrali zaista sjajno prošle sezone, što im je između ostalog i donelo plasman u Ligu Evrope, što je zaista malo ko očekivao. Iako ova simpatična ekipa nije uspela da prođe grupu u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju, sigurno je da svi navijači imaju dosta razloga za zadovoljstvo sa njihovim učešćem.
Naime, Gimaraiš je u prva tri meča doživeo tri poraza, iako je onaj poslednji bio protiv Arsenala u gostima, i to nakon gola koji su primili u trećem minutu sudijske nadoknade. Međutim, ova ekipa je uspela da slavi na gostovanju kod Ajntrahta iz Frankfurta, ali i da na svom terenu remizira sa Arsenalom, pa je sigurno da nisu nimalo razočarali u Ligi Evrope.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje portugalske Primeire, možda možemo reći da smo malo više očekivali od Gimaraiša.
Naime, ova ekipa se posle 25-og odigranog kola nalazi na šestom mestu na tabeli uz pet boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Sporting, koji im ovog puta gostuje. Naravno, to četvrto mesto je i primarni cilj Gimaraiša kada je ovaj šampionat u pitanju pošto im ono između ostalog donosi i plasman u Ligu Evrope.
U poslednjem kolu pred predugu pauzu zbog epidemije koronavirusa, fudbaleri Gimaraiša su ostvarili veoma važnu pobedu na gostovanju kod Fereire, što je između ostalog bila i njihova treća pobeda u nizu, i sigurno je da ovoj ekipi pauza nije došla u najbolje vreme.

Sporting: Još uvek sve zavisi od njih!

Svima je jasno da ekipa Sportinga u portugalskom fudbalu više ne predstavlja ono što je predstavljala pre nekih petnaestak godina. Naime, ekipa iz Lisabona je svoju poslednju šampionsku titulu osvojila još u sezoni 2001/02, i to predvođena legendarnim Mariom Žardelom koji je u toj sezoni postigao čak 42 gola.
U međuvremenu Sporting nije imao neki značajnijih rezultata, ali treba svakako napomenuti da je ova ekipa uspela da dođe do nekoliko trofeja u portugalskom Kupu i to poslednji put u sezoni 2018/19.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, deluje da ekipa iz Lisabona igra u skladu sa očekivanjima. Naime, Sporting se u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu Evrope, što i jeste primarni cilj.
U ovom trenutku Sporting ima samo četiri boda manjka u odnosu na Bragu, pa deluje da mogu napasti i to treće mesto, mada valja napomenuti da ekipa iz Lisabona ima izuzetno težak raspored do kraja šampionata, pa je sigurno da bi bili zadovoljni i sa trenutnom pozicijom na tabeli.
U poslednjem kolu pred ovu predugu pauzu zbog koronavirusa, fudbaleri Sportinga su na svom terenu ostvarili veoma važnu pobedu protiv poslednjeplasiranog Aveša, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Inače, do sada je Sporting iz Lisabona odigrao dvanaest mečeva na strani na kojima je ostvario pet trijumfa, tri remija i četiri poraza.

Naš predlog

Sigurno je da će i jedna i druga ekipa u ovom susretu ići na sva tri boda. To nam potencijalno može doneti veliki broj golova, što između ostalog i jeste tradicija kada se ova dva kluba sastaju. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94. Deluje da bi i jedna i druga ekipa mogla do gola na ovom susretu, pa vam zato predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Za kraj, savetujemo vam da probate sa kombinacijom ovih igara i da probate sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.24.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.